Головна Новини Суспільство Війна з Росією Більше 17 тисяч: в МВС озвучили, скільки цивільних об'єктів було атаковано росією з лютого
commentss НОВИНИ Всі новини

Більше 17 тисяч: в МВС озвучили, скільки цивільних об'єктів було атаковано росією з лютого

Російські окупанти щодня руйнують та обстрілюють українські міста

15 липня 2022, 10:00
Поділіться публікацією:

В Міністерстві внутрішніх справ повідомили, що з 24 лютого росія нанесла 17 314 ударів по цивільних об’єктах України та близько 300 атак військових об'єктів. В ефірі Україна 24 про це розповів заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін. За його словами, 95% воєнних злочинів окупантів розслідують слідчі Нацполіції. Всього розпочато майже 22 тисяч проваджень за фактами воєнних злочинів росіян з 24 лютого.
"На руках окупантів кров наших мирних жителів. Вони добре розуміють, куди летять їхні ракети і що їхня ракета вбиває українських дітей, матерів й невинних людей. І це безумовно це воєнні злочини", – наголосив він.

Більше 17 тисяч: в МВС озвучили, скільки цивільних об'єктів було атаковано росією з лютого

Ракетний удар, фото ДСНС

Також він додав, що у Вінниці працювали 12 слідчо-оперативних груп, криміналісти та слідчі Служби безпеки.

За фактом обстрілу Вінниці відкрито провадження за частиною 2 статті 438 Кримінального кодексу України — порушення законів та звичаїв війни, що поєднано з умисним убивством. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює Управління СБУ у Вінницькій області.

Попередньо, три російські ракети поцілили в будівлю з офісними приміщеннями в центрі міста. За інформацією речника Командування Повітряних Сил ЗСУ Юрія Ігната, крилаті ракети типу "Калібр", якими російські війська вдарили по Вінниці, були випущені з російського підводного човна в акваторії Чорного моря.

Як писав портал, в ООН відреагували на ракетний удар по Вінниці. В Управлінні ООН з координації гуманітарних питань повідомили, що за останню добу в Україні загинули десятки мирних жителів, почастішали напади росії на цивільну інфраструктуру.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини