Головна Новини Суспільство Війна з Росією Білоруські вертольоти вторглися у повітряний простір Польщі
commentss НОВИНИ Всі новини

Білоруські вертольоти вторглися у повітряний простір Польщі

У польське МЗС викликано повіреного у справах Білорусії, повідомляє польське дипвідомство

1 серпня 2023, 22:23
Поділіться публікацією:

У Міноборони Польщі заявили, що білоруські гелікоптери перетнули повітряний простір країни. Про це повідомляють "Коментарі". НАТО проінформовано про інцидент.

Білоруські вертольоти вторглися у повітряний простір Польщі

Мі-24

"1 серпня 2023 року відбулося порушення повітряного простору Польщі двома білоруськими гелікоптерами, які проводили навчання поблизу кордону, — сказано в заяві Міноборони країни. — Перетин кордону стався в районі Біловіжжя на дуже малій висоті, що ускладнює його виявлення радіолокаційними системами. Тому в ранковому повідомленні сказано, що не фіксувалося порушення повітряного простору Польщі. Наказано збільшити кількість солдатів на кордоні та виділити додаткові сили та засоби, у тому числі бойові гелікоптери".

У Міноборони Білорусі заявили, що звинувачення у порушенні кордону Польщі вертольотами Мі-24 та Мі-8 білоруських ВПС та військ ППО є надуманими. Нібито заява Варшави потрібна для виправдання нарощування сил біля кордону, вважають у білоруському Міноборони.

Нагадаємо, що раніше глава Білорусі Олександр Лукашенко заявляв про те, що йому складно стримувати вагнерівців, які хочуть поїхати на "екскурсію" до польського Жешува. Але сьогодні він сам зрікся своїх слів, заявивши що він "пожартував" і його неправильно зрозуміли.

Цього ж дня глава Білорусі запевняв, що не хоче, щоб Білорусь воювала, але якщо напад відбудеться "мало не здасться" — Лукашенко в черговий раз став загрожувати ядерною зброєю.

— Не дай Боже, доведеться використовувати цю зброю. Я таки сподіваюся, що цього не буде. Але всі повинні розуміти – ви до нас не лізьте, – заявив Лукашенко. При цьому заявив білорусам, перед якими виступав:

"Ви повинні розуміти, що ядерна зброя — це безпека. На ядерну країну ще ніхто ніколи не нападав", — каже голова РБ.

Тим не менш, у своїй промові він, слідом за Кремлем, назвав головним винуватцями "міжнародного замісу" — США, Велику Британію та... Польщу. На його думку, вони "накачують Варшаву зброєю".

А Данилко відверто розповів, як його намагалися купити у Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини