Головна Новини Суспільство Війна з Росією Білорусь може розмістити біля кордонів України до 8 тисяч "вагнерівців": що роблять ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Білорусь може розмістити біля кордонів України до 8 тисяч "вагнерівців": що роблять ЗСУ

Україна зміцнює свою оборону біля кордонів Білорусі

1 липня 2023, 14:28
Поділіться публікацією:

Білорусь може розмістити на своїй території до 8 тисяч російських найманців ПВК "Вагнер", Сили оборони усвідомлюють додаткову потенційну загрозу та перебувають у постійній бойовій готовності. Як перелаває портал "Коментарі", про це в інтерв'ю "УП" заявив речник Держприкордонслужби, полковник Андрій Демченко.

Білорусь може розмістити біля кордонів України до 8 тисяч "вагнерівців": що роблять ЗСУ

Прикордонники. Фото: з відкритих джерел

Спікер уточнив, що ситуація на кордоні на даний момент залишається повністю контрольованою. Наразі на території Білорусі наступальних угруповань Росії не спостерігається. У той же час країна-терорист РФ продовжує використовувати РБ як базу для підготовки своїх підрозділів та польотів військової авіації.

Таким чином, враховуючи нові можливі ризики, пов'язані з готовністю Лукашенка розмістити у себе найманців із приватних військових кампаній, Україна зміцнює свою оборону на цьому напрямі, зазначає речник ДПСУ.

Розвиток ситуації в Білорусі перебуває на постійному контролі та постійно відстежується, додає Демченко.

За його словами, наявна інформація, у тому числі і з відкритих джерел, свідчить про проведення робіт з облаштування місць для подальшого розміщення російських найманців із ПВК. А враховуючи підтримку, яку Росії надає Білорусь, кількість найманців, яких захоче прийняти Лукашенко, може бути дуже значною. Мова може йти про 8 тисяч людей, каже офіцер.

Читайте також на порталі "Коментарі" — тиждень після бунту ПВК "Вагнер" на чолі з Євгеном Пригожиним. З'явилися супутникові знімки табору вагнерівців у Білорусі. Відомо, що у Пригожина "віджали" його медіахолдинг "Патріот", а в оточенні Міністра оборони Шойгу проходили перевірки. Низку заяв із цього приводу протягом тижня зробили російське керівництво, українська розвідка. Що можна сказати на даний момент, виходячи з відомих заяв та дій? Як можуть розвиватися далі, після заколоту вагнерівців, події в Росії, Білорусі, Україні? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло — що відбувається в Росії після бунту Пригожина — чому часу у Путіна тепер не так багато.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини