Головна Новини Суспільство Війна з Росією Безробіття, дефіцит ліків, перебої зі світлом. Виживання в окупації стає нестерпним
commentss НОВИНИ Всі новини

Безробіття, дефіцит ліків, перебої зі світлом. Виживання в окупації стає нестерпним

На окупованих територіях накопичуються соціальні та економічні проблеми

15 лютого 2024, 19:31
Поділіться публікацією:

Основними проблемами на тимчасово окупованих територіях сходу і півдня України незмінно залишається економічна та соціальна сфера, повідомляє Центр національного спротиву.

Безробіття, дефіцит ліків, перебої зі світлом. Виживання в окупації стає нестерпним

Виживання в окупації. Фото з відкритих джерел

За інформацією Центру, найгірший стан справ зафіксовано у Горлівському і Новотроїцькому районах Донеччини. 

Повідомляється, що на цих напрямках спостерігається високий рівень безробіття, через що значна частина економічно активного населення покинула окуповані території, депортована або примусово мобілізована до ЗС РФ.

Також в окупації спостерігається критичний дефіцит лікарських засобів і відсутність можливості отримання товарів першої необхідності.

Крім того, в окупації спостерігаються постійні перебої з постачанням електроенергії і природного газу.

Відзначається, що через соціально-економічні проблеми найбільше страждають люди похилого віку та неповнолітні діти.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що країни Балтії побудують понад тисячу бетонних бункерів на кордонах з Росією та Білоруссю. Лінія оборони країн Балтії буде включати протитанкові міни, рови, колючий дріт і так звані "зуби дракона", а поруч будуть розміщені склади зі снарядами. Будівництво оборонних споруд планують розпочати в січні 2025 року.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що захищати Україну — обов'язок кожного громадянина, а тому мобілізація засуджених осіб має відбуватися за загальними правилами, а не на добровільній основі, вважає міністр юстиції Денис Малюська. Міністр юстиції відзначив, що новий законопроєкт про посилення мобілізації, за який парламентарі проголосували у першому читанні, передбачає добровільне залучення засуджених громадян до лав української армії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини