Головна Новини Суспільство Війна з Росією Безпілотники переписують правила війни в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Безпілотники переписують правила війни в Україні

Безпілотники значною мірою паралізують поле бою

14 квітня 2024, 13:30
Поділіться публікацією:

На сучасному полі бою України безпілотники відіграють ключову роль, змінюючи тактику та стратегії воєнних дій, так само, як це було під час Першої світової війни з танками. За даними The Washington Post, використання дронів значно ускладнило можливості пересування та тактичну гнучкість воюючих сторін.

Безпілотники переписують правила війни в Україні

Безпілотники переписують правила війни в Україні

Експерти зазначають, що дрони не лише забезпечують перевагу у спостереженні та розвідці, а й здатні паралізувати дії ворожих штурмових груп. На передовій, особливо в так званій "сірій зоні", присутність дронів збільшує ризики для життя солдатів, обертаючи кожну операцію в потенційно смертельну пастку.

Командир взводу ударних БпЛА Code 9.2 окремої штурмової бригади імені Івана Сірка Олександр Настенко поділився з The Washington Post своїми спостереженнями, що бійці, які зважилися на переміщення вночі, стикаються з миттєвою загрозою з боку ворожих дронів.

За словами Ендрю Коте, керівника штабу компанії BRINC Drones, поточна війна в Україні могла б бути названа "бліцкригом безпілотної війни". Він стверджує, що дешевизна та доступність дронів призвели до їх масового поширення, що спочатку дало перевагу українським військам. Однак згодом російська сторона також налагодила випуск таких апаратів.

На фронті одночасно можуть бути до сотні дронів на просторі в радіусі десяти кілометрів, що створює особливі умови для проведення операцій. На тлі дефіциту традиційного боєприпасу в українській армії безпілотники виступають у ролі критично важливого засобу досягнення тактичної переваги, незважаючи на визнання важливості артилерійського вогню для перемоги у конфлікті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини