Головна Новини Суспільство Війна з Росією Безпекова угода між Україною та Іспанією в дії: яку новітню техніку мають отримати ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Безпекова угода між Україною та Іспанією в дії: яку новітню техніку мають отримати ЗСУ

Іспанія готується постачати ЗСУ новітні БМП ASCOD

25 червня 2024, 15:37
Поділіться публікацією:

Іспанська влада вирішує питання щодо постачання ЗСУ бойових машин піхоти (БМП) ASCOD, які будуть вироблятися на потужностях компанії General Dynamics European Land Systems (GDELS) в Іспанії. Пропозицію щодо виробництва 50 БМП ASCOD на рік подала сама компанія уряду Іспанії. Ця пропозиція послідувала після підписання у травні безпекової угоди між Іспанією та Україною, яка передбачає надання військової допомоги на мільярд. Як інформує портал "Коментарі", видання El Comercio повідомило, що дана пропозиція зараз проходить оцінку.

Безпекова угода між Україною та Іспанією в дії: яку новітню техніку мають отримати ЗСУ

Бойова машина піхоти (БМП) ASCOD. Фото: з відкритих джерел

При цьому видання Defense Express зауважило, що для іспанського уряду таке замовлення для України у власних виробників є інвестицією у свої ж оборонні спроможності. 

Варто зазначити, що ASCOD – це гусенична платформа із граничною вагою до 42 тонн, що означає можливість встановлення автоматичних гармат чи іншого подібного озброєння.

У вересні 2023 року стало відомо, що "Українська бронетехніка" розглядає можливості виробництва ASCOD в Україні. Для цього представники підприємства разом із Czechoslovak Group відвідали виробничі потужності GDELS в Іспанії, українці військовослужбовці випробували машину для оцінки її якостей та можливостей.

Сьогодні ЗМІ також писали про те, що друга партія зенітних ракет Patriot дальнього радіуса дії від Іспанії вже прибула в Україну. Зазначається, що першу партію допомоги доставили ще наприкінці квітня. На засіданні Рамштайн 25 травня міністр оборони Маргарита Роблес назвала ракети частиною "важливої партії" допомоги, яку доставлять у червні.

Крім того, Україна отримала бойові танки Leopard, різні види боєприпасів, включно зі 155-мм артилерійськими знаряддями, системами захисту від безпілотників, оптико-електронними системами спостереження і стеження, а також дистанційними збройовими вежами.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи справді ЗСУ більше не мають дефіциту боєприпасів: що відбувається на фронті.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини