Байден вперше прямо висловився про операцію ЗСУ у Курській області

Президент США дав зрозуміти, що він знає про події у Курській області та постійно на зв'язку з Києвом

Операція української армії на території Курської області створює серйозну дилему для російського диктатора Володимира Путіна. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив президент США Джо Байден, повідомляє "The New York Post".

Глава Білого дому вперше висловився з приводу операції ЗСУ під час візиту до Нового Орлеану.

"Я регулярно спілкувався зі своєю командою, можливо, кожні чотири-п'ять годин протягом останніх шести-восьми днів (щоб бути в курсі подій. – ред.), і це створює справжню дилему для Путіна", – сказав президент США.

Джо Байден також додав, що він і його адміністрація перебувають у прямому, постійному контакті з українцями, доки триває військова операція.

При цьому речник Білого дому Карін Жан-П'єр, виступаючи перед журналістами на борту літака Air Force One, заявила, що Вашингтон не має жодного відношення до операції в Курській області.

"Ми не маємо до цього жодного відношення. Ми продовжимо розмови з українцями про їхній підхід, але це справді їхня справа", - уточнила спікер.

Читайте також на порталі "Коментарі" – досить стримано та явно, натякаючи на підтримку України, вже відреагували на події у Курській області у США, Німеччині. Більше того, ключові партнери зізналися, що не бачать чогось неординарного в тому, що Україна використовує надану ними зброю під час Курської операції. Чи був Захід готовий до подій у Курській області? Судячи з реакції партнерів, чи можна сказати, що Захід дав "зелене світло" на наступ? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло - міф про "один народ" повністю розбито: що вже показала Курська операція.