Головна Новини Суспільство Війна з Росією Байден радитиметься з лідерами країн G7 та ЄС через допомогу Україні: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден радитиметься з лідерами країн G7 та ЄС через допомогу Україні: подробиці

Адміністрація Байдена "з усіх сил" намагається переконати союзників США у тому, що військова допомога Україні продовжуватиметься

3 жовтня 2023, 12:20 comments4996
Поділіться публікацією:

Президент США Джо Байден проведе телефонну конференцію з лідерами країн G7 та ЄС. Головна мета заходу – донести до союзників тезу про те, що США й надалі продовжуватимуть допомагати українському народові у боротьбі з російською агресією. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на "Axios".

Байден радитиметься з лідерами країн G7 та ЄС через допомогу Україні: подробиці

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

У матеріалі йдеться, що Білий дім "з усіх сил" намагається переконати союзників у тому, що підтримка України не може бути переглянута і Київ продовжить отримувати все необхідне озброєння, незважаючи на кількість республіканців, які зростають у Конгресі, які виступають проти такої позиції Вашингтона.

"Роз'яснювальна робота продовжиться у вівторок, оскільки Байден і держсекретар Ентоні Блінкен планують зателефонувати кільком своїм колегам у Європі. Байден планує провести телеконференцію з лідерами країн G7 та низкою інших європейських союзників", — йдеться у матеріалі.

Так, у коментарі "Axios" один європейський дипломат заявив, що команда Байдена планує повідомити союзників, що працює над угодою з Конгресом, яка дозволяє продовжувати військову допомогу Україні. Зокрема, конференцію буде "спрямовано на послаблення побоювань, що протидія Республіканській партії допомоги може дати Володимиру Путіну попутний вітер у його прагненні захопити владу в Україні взимку".

Читайте також на порталі "Коментарі" — Палата представників США підтримала проект тимчасового бюджету країни (на 45 днів), який дозволить різним держорганам спокійно функціонувати цей час. Допомога для України виключили із цього документа, як і вимагали республіканці. Президент США Джо Байден, який вимушено підписав такий варіант тимчасового бюджету, заявив, що не можна допустити, щоб американська підтримка України була перервана. Чому все в результаті дійшло до такої ситуації? Як події можуть розвиватись далі? Як слід діяти Україні? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини