Головна Новини Суспільство Війна з Росією Байден не вийде і не оголосить, що дозволив бити по РФ: як все може розвиватися
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден не вийде і не оголосить, що дозволив бити по РФ: як все може розвиватися

Дозвіл на удари бити по РФ західною зброєю може бути «зашитий» в план перемоги

сьогодні, 16:13
Поділіться публікацією:

Політолог Ігор Рейтерович висловив переконання, що союзники нададуть Україні дозвіл на використання своєї зброї для ударів по військових об'єктах на території Росії. Однак, найімовірніше, це рішення буде ухвалене не публічно. Про це експерт заявив в ефірі Freedom.

Байден не вийде і не оголосить, що дозволив бити по РФ: як все може розвиватися

Путін, Зеленський і Байден

“Я абсолютно переконаний, що ми такий дозвіл отримаємо. Він буде наданий, найімовірніше, не в публічній площині. Тобто не вийде Байден і не скаже: “Даю дозвіл бити по Росії”. Нам, звісно, цього б дуже хотілося і публічно, тому що це один з елементів тиску на Російську Федерацію. Але це буде, найімовірніше, не публічний дозвіл, і в підсумку Україна буде використовувати зброю так, як вважає за потрібне”, — сказав Рейтерович.

За його словами, це питання вже обговорювалося з партнерами під час візитів президента України Володимира Зеленського до таких міст, як Лондон, Париж, Рим і Берлін.

Експерт припустив, що, можливо, саме через ці обговорення ми спостерігаємо певні затримки у презентуванні плану перемоги. Ймовірно, сторони узгоджували важливі деталі, щоб цей план мав підтримку партнерів, був практично вигідним для України і мав символічний вплив на Росію, додав Рейтерович.

Він також підкреслив, що план перемоги України не обмежується лише війною з Росією, а має значення для глобальної системи міжнародної безпеки.

"Він матиме серйозний вплив і наслідки взагалі для міжнародної безпеки. І в цьому контексті вкрай важливо, щоб усі речі там були чітко прописані. Думаю, що незабаром ми отримаємо відповіді на ті питання, які нас хвилювали, і які є на сьогодні основою цього плану. Це і удари далекобійною зброєю по території Російської Федерації, по військових об’єктах, і посилення системи ППО, і маса інших речей, які зараз активно обговорюються”, — підсумував політолог.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що на думку Лукашенка, Захід нібито налякався зміни ядерної доктрини РФ і не дає Україні дозвіл бити західною зброєю по Росії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини