Головна Новини Суспільство Війна з Росією Байден надихає Путіна і лякає таких політиків, як Шольц: The Economist у нові статті "розніс" позицію США
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден надихає Путіна і лякає таких політиків, як Шольц: The Economist у нові статті "розніс" позицію США

Заборона на глибокі удари по РФ є невиправданою, оскільки Росія насправді не зможе на це відповісти нічим, окрім дрібних пакостей

19 вересня 2024, 21:55
Поділіться публікацією:

 Американське вето на глибокі удари по території Росії лише стимулює Володимира Путіна продовжувати агресію проти України, одночасно послаблюючи рішучість її партнерів у підтримці. Про це йдеться в редакційній статті журналу The Economist.

Байден надихає Путіна і лякає таких політиків, як Шольц: The Economist у нові статті "розніс" позицію США

Джо Байден та Путін (фото з відкритих джерел)

Видання звертає увагу на те, що Росія щодня атакує Україну ракетами та бомбами, намагаючись зруйнувати енергетичну інфраструктуру напередодні зими. Україна запропонувала відповідь на ці атаки — використання західних ракет для ударів по російських військових об’єктах, звідки здійснюються обстріли. Проте Сполучені Штати поки що не підтримують цю ініціативу.

За словами The Economist, США не тільки забороняють використання своїх ракет ATACMS для таких ударів, але також блокують європейські ракети Storm Shadow і SCALP через американські компоненти в їх складі.

Президент Байден наразі відхиляє ці запити, керуючись страхом ескалації, однак The Economist закликає змінити цей підхід. Видання вважає, що Росія вже використовує всі можливі засоби, окрім ядерної зброї, і перехід до її застосування спричинив би осуд навіть серед союзників Росії, таких як Китай.

"Містер Байден каже ні. Він повинен передумати. (...) На жаль, Америка стримується через недоречний страх перед ескалацією. (...) Росія вже робить там усе можливе, крім використання ядерної зброї, і перехід цього порогу (використання ядерної зброї – УНІАН) викликав би обурення, в тому числі серед її союзників, таких як Китай", – наголошує The Economist. 

Автори публікації вважають, що дозвіл Україні завдавати ударів по території Росії не призвів би до значної ескалації з боку Путіна, оскільки його дії обмежилися б підтримкою інших антагоністичних сил, наприклад, наданням зброї Ірану чи хуситам. Водночас стримування України тільки сприяє продовженню російської агресії.

У статті також підкреслюється, що обережність Байдена фактично винагороджує агресивну поведінку Путіна. Це також посилює нерішучість інших лідерів, таких як канцлер Німеччини Олаф Шольц, і розколює єдність НАТО. За словами видання, Путін помічає ці розбіжності і вважає, що Захід втомився від війни і прагне домовленостей, які виграють на користь Росії.

"Обережність Байдена винагороджує нерозсудливість Путіна. Більше того, це позначається на інших слабкодухих, таких як Олаф Шольц, канцлер Німеччини, таким чином розділяючи НАТО. Пан Путін бачить цю розбіжність і робить висновок, що Захід втомився від війни та прагне укласти угоду, яка буде йому на користь", – попереджає видання. 

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що в США живуть фантазіями про відновлення дружби з РФ
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини