Головна Новини Суспільство Війна з Росією Банзай-атака провалилася: подробиці штурму окупантів на Курахівському напрямку
commentss НОВИНИ Всі новини

Банзай-атака провалилася: подробиці штурму окупантів на Курахівському напрямку

Дії окупантів не мають логічного пояснення

26 липня 2024, 10:02
Поділіться публікацією:

На Курахівському напрямку російське командування продовжує "експериментувати" із методологією організації та проведення атакуючих\штурмових дій.

Банзай-атака провалилася: подробиці штурму окупантів на Курахівському напрямку

Війна в Україні

Зокрема, як відзначає військовий оглядач групи "Інформаційний спротив" Костянтин Машовець, передові позиції 79-ї "Таврійської" окремої десантно-штурмової бригади атакував посилений мотострілецький батальйон, який складав до 220-230-и "тушканів", 11 танків й до 45-и ББМ, серед яких була, навіть, БМПТ типу "Рамка-99" (вона ж "Термінатор") + штурмова група, десь у 11-12 "рокерів на моциках".

"Й все це, двома "хвилями", майже одномоментно, у щільних бойових порядках, поперло та полізло з кількох напрямків на позиції українських десантників. Звісно, артилерія, міни, ПТРК та різноманітні тактичні дрони", — відзначив Машовець.

Проте, за його словами, окупанти зустріли шалений опір і зазнали великих втрат, в тому числі і в техніці. Саме тому ворог вимушений був припинити штурм.

Як каже Машовець, такого роду "ескапади" у нинішніх умовах будь-яке адекватне командування тактичного рівня може вчиняти лише за кількох умов. По-перше, якщо воно впевнене, в тому, що "з того боку" система оборони подавлена (чи вагомо порушена), в тому числі у вогневому відношенні й тому, особливо впертого спротиву не передбачається.

По-друге, якщо, внаслідок першого пункту, є можливість швидко та відносно глибоко прорватися у тактичній зоні оборони противника. По-третє, якщо противник, в силу різних причин, має низький рівень боєздатності й просто не здатний чинити опір.

"Нічого, з перерахованого, в реальності, у смузі оборони української 79-ї одшбр явно не спостерігалося. Тому, ті з пігдогів, хто вижив у цій банзай-атаці, цілком можуть задати своєму командування риторичне питання — якого х...я?" — відзначив Машовець.

Наглядаємо, портал "Коментарі" розповідав про найбільш механізовану атаку ворога на Курахівському напрямку.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини