Баланс сил змінився: Україна має більше танків ніж Росія – Bloomberg

Згідно з інформацією з відкритих джерел Україна перевершує Росію за кількістю танків.

Нові дані пораховані базою Ukraine Support Tracker, яку підтримує інститут світової економіки Кіля, стверджує, що Україна має більше танків ніж Росія. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Bloomberg.

Після 16 місяців війни баланс сил важкого озброєння змінився. Тепер Збройні сили України мають більше танків ніж російська армія.

Інститут Кіля у поєднанні з осінт-дослідниками з групи Oryx, які займають підрахунком військової техніки, що було втрачена, знищена чи захоплена вказують на значні втрати Росією танків на полі бою. Дані Oryx майже узгоджуються з інформацією начальника штабу оборони Великобританії Тоні Радакіним, який вказав, що Росія втратила близько 2500 танків, тоді як здатна виготовляти 200 танків на рік.

З іншого боку західні союзники надсилають Україні військову техніку, зокрема і танки. З початку війни Україна отримала 471 танк, а ще 286 мають надійти згодом.


Таким чином за аналізом Oryx Росія на початок війни мала 3,4 тис. танків, а тепер їх кількість близько 1,4 тис. Тоді як в Україні до початку вторгнення нараховувалось 987 танків, а тепер понад 1,5 тис., що більше ніж у Росії. Розрив також скоротився щодо артилерії та реактивних систем залпового вогню.

Попри це аналітики зазначають, що Україні потрібна значно більша перевага, адже ЗСУ перебувають у наступі проти підготовленої до захисту армії РФ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російський танк наїхав на міни поблизу Бахмута, які попередньо встановили російські військові. Відповідне відео потрапило у соцмережі.

Також "Коментарі" писали про Лукашенка, який заявив, що сьогодні є можливість для завершення війни в Україні.