Головна Новини Суспільство Війна з Росією Багато "сюрпризів": якою буде зима цього року в України
commentss НОВИНИ Всі новини

Багато "сюрпризів": якою буде зима цього року в України

Погода в Україні взимку буде значно теплішою від норми, і сам період холодів буде коротшим

26 жовтня 2023, 22:10
Поділіться публікацією:

Погода в  українських регіонах в  цьому році, найімовірніше, буде тепла,  сам період зимових  холодів буде  не таким інтенсивним та коротшим в часі.

Багато "сюрпризів": якою буде зима цього року в України

Погоди зимою в Україні (фото з відкритих джерел)

Такий прогноз  оприлюднила   представник Укргідрометцентру Наталія Птуха журналістам  Radio NV.  Синоптик  стверджує, що  саме тепер   спостерігають глобальну тенденцію до коротшої та не такої  холодної  зими.

"За інформацією наших кліматологів (і не лише наших, а і світових), є глобальна тенденція до того, що ось цей холодний період у нашому регіоні стає менш інтенсивним, менший період дуже морозної погоди. І у відсотковому відношенні, звичайно, більше шансів, що зима буде теплою", – розповіла  Наталя  Птуха.

Але,  як стверджує синоптик, в  кожному  правилі є винятки. Разом з тим,   Птуха  зазначила, що в цьому році осінь  видалась теплою, і в деякі дні стовпчик термометра навіть бив рекорди, плюсуючи,  як літом.

"У нас був вересень з рекордно високими значеннями температури. Загалом у нас продовжувалося метеорологічне літо в Україні і в багатьох європейських країнах також. І зараз бачимо, що кілька днів тому у нас також були температурні рекорди у багатьох областях, навіть на Одещині – +30 і вище градусів було в денні години на вихідних. Тому тенденція зберігається. І у відсотковому порівнянні науковці кажуть, що є ймовірність, що буде більш тепла зима, порівняно з нормою. Цього абсолютно не виключають", – завершила Птуха.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що синоптики розповіли про погоду на Новий рік 2024Ситуація з погодою в українських регіонах  з приходом першого місяця зими і на саме  свято  Нового року  2024 подивує українців. Як  стверджують українські  синоптики,  в грудні погода  буде м'якою  і теплою. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини