Головна Новини Суспільство Війна з Росією Багато лідерів пришвидшують переговори між Україною та РФ: які ризики розуміють
commentss НОВИНИ Всі новини

Багато лідерів пришвидшують переговори між Україною та РФ: які ризики розуміють

Буцімто, всі розуміють ризики довготривалої війни

25 липня 2024, 16:10
Поділіться публікацією:

Президент Чехії Петр Павел переконаний, до переговорів про миру в Україні необхідно залучати Росію та Китай, буцімто, тільки тоді вони будуть ефективними.

Багато лідерів пришвидшують переговори між Україною та РФ: які ризики розуміють

Переговори України і РФ

Таку точку зору назвала логічною політолог Олеся Яхно.

"Логічно. Як бачимо, багато лідерів країн пришвидшують переговорний процес, розуміючи ризики довготривалої війни та одночасно електоральний період у США", — відзначила експерт.

Проте, за її словами, перед тим, як говорити про перемовини, необхідно створити умови, щоб вони відбулися.

"Зрозуміло й те, що потрібно створити спочатку передумови для створення запиту у самій Росії на реальний мирний процес , а не на той типу "мирний" план, а по факту шантаж з боку РФ, який демонструє прямо зворотне", — додала експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, Петр Павел вважає, що без Росії та Китаю за столом мирні переговори будуть неможливими. Чеський лідер зазначив, що без впливу Пекіна Москва не змінить своєї поведінки і думки про припинення війни проти України. За його словами, якщо Китай не зробить цього, Росія не відчуватиме внутрішню потребу діяти. Навпаки, вона намагатиметься отримати переваги для себе. Чи то на полі бою, чи то у сфері міжнародної політики, додав чеський президент.

При цьому, "Коментарі" розповідали, що на думку політологів, Пекін може натиснути на Кремль, щоб той зупинив війну в Україні, проте для цього має скластися низка умов. Зокрема, вважається, що Китаю повинен стати вигідним такий тиск. Експерти вважають, що багато залежатиме від економічних інтересів Китаю, від реальної загрози запровадження санкцій проти Китаю за співробітництво з РФ, з огляду на сповільнення зростання економіки Китаю, зниження західних інвестицій в цю країну.


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини