Головна Новини Суспільство Війна з Росією Авіаудари по Слов'янську забрали життя та поранили цивільних
commentss НОВИНИ Всі новини

Авіаудари по Слов'янську забрали життя та поранили цивільних

Росія скоїла черговий воєнний злочин

8 жовтня 2024, 12:13
Поділіться публікацією:








7 жовтня російські війська завдали два авіаудари по Слов'янську, скинувши бомби типу "УМПБ Д-30СН". У результаті атаки загинула одна людина, а семеро мирних жителів отримали поранення, серед яких двоє дітей. Про це повідомляє Національна поліція України.

Авіаудари по Слов'янську забрали життя та поранили цивільних

Наслідки обстрілу. Фото: Нацполіція

Один із вибухів стався у дворі багатоповерхового будинку, інший — на дорозі. 44-річний чоловік, який знаходився в автомобілі, отримав важкі травми, від яких згодом помер у реанімації.

Серед постраждалих — двоє дівчаток віком 2 і 13 років, а також п’ятеро жінок у віці від 21 до 86 років. У постраждалих діагностовано травми голови, поранення кінцівок, порізи від скла та гостра стресова реакція. Одну з жінок, 25-річну, транспортують до лікарні в Дніпрі.

Авіаудари пошкодили шість багатоквартирних будинків, дві адміністративні будівлі, автомийку та три цивільні автомобілі. У будинках вибуховою хвилею зруйновані балкони та вибиті вікна.

На місці події працювала слідчо-оперативна група разом із вибухотехніками, які ідентифікували тип зброї, використаної для атаки на житловий сектор. Поліція оглянула пошкоджені будівлі, зафіксувала руйнування та надала необхідну допомогу постраждалим.

Зібрані докази воєнного злочину передані до Служби безпеки України для подальшого розслідування. Дії агресора кваліфіковано за частиною 2 статті 438 Кримінального кодексу України (порушення законів і звичаїв війни).


Нагадаємо, Президент України повідомив, що за останній місяць ППО збили понад 400 ворожих дронів у різних регіонах країни. Ворог продовжує масовані атаки, але єдність міжнародних партнерів та нові засоби боротьби допоможуть захистити населення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини