Головна Новини Суспільство Війна з Росією Атаки з Каспію та ймовірність запуску дронів: В об’єднаному пресцентрі Сил оборони півдня України розповіли про ситуацію в армії РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Атаки з Каспію та ймовірність запуску дронів: В об’єднаному пресцентрі Сил оборони півдня України розповіли про ситуацію в армії РФ

Ворожій армії все важче доставляти свої ракети до Чорного моря, аби «перезарядитися», може атакувати Україну дронами

1 січня 2023, 16:24
Поділіться публікацією:

Росія вчора вперше застосувала для атаки на Україну ракетоносії з Каспію, повідомила в Телеефірі керівниця об’єднаного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

Атаки з Каспію та ймовірність запуску дронів: В об’єднаному пресцентрі Сил оборони півдня України розповіли про ситуацію в армії РФ

Росія застосувала для атаки на Україну ракетоносії з Каспійського моря

На її думку, це свідчить про те, що Російській Федерації все важче доставляти свої ракети до Чорного моря. "Характерним для вчорашнього ракетного обстрілу було те, що застосовувались ракетоносії з Каспію. Це вперше за період повномасштабного вторгнення було зафіксовано. Тому що, напевно, на Чорноморське узбережжя їм складніше вже доставляти свої запаси. Це говорить про те, що тримання під вогневим контролем логістики, на Лівобережжі в тому числі нам вдається досить вдало", — зазначила Гуменюк.

Проте на спокій сподіватися не варто. Росія може атакувати Україну дронами, доки готується до нового масованого ракетного удару: "Кораблів зараз у Чорному морі у ворога поменшало суттєво, у них залишилося всього 5, і ракетоносії в пунктах базування. На бойовому чергуванні їх немає. Але ж ми пам'ятаємо, що вони перед цим відпрацювали, дуже багато "Калібрів" використали, саме тому потребують часу на переспорядження", — каже Наталія Гуменюк.

У Міноборони РФ прокоментували передноворічний ракетний удар по території України. Запевняють, що метою були об'єкти оборонно-промислового комплексу, які були долучені у виготовленні безпілотників.

"Уражені стоянки зберігання та місця запуску українських ударних БПЛА. Мета удару, завданого по об'єктах в Україні, досягнуто, плани Києва щодо терористичних атак проти РФ зірвані", — йдеться на російських пабліках.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в ISW пояснили, чому росіянам складно підтримувати високий темп наступу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини