Головна Новини Суспільство Війна з Росією Армія РФ вже була б в Ужгороді: у Чехії зробили тривожну заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Армія РФ вже була б в Ужгороді: у Чехії зробили тривожну заяву

У Міноборони Чехії не погоджуються з тим, що допомога Заходу шкодить мирному врегулюванню війни в Україні

10 січня 2024, 09:00 comments7573
Поділіться публікацією:

Заступник міністра оборони Чехії Ян Їреш під час дебатів у парламенті 9 січня спростував твердження, що військова допомога західних партнерів "перешкоджає дипломатичному та мирному вирішенню конфлікту". Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "České noviny".

Армія РФ вже була б в Ужгороді: у Чехії зробили тривожну заяву

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Обговорення стосувалися петицій антиурядової групи "Чехія проти бідності", в яких пропонується зупинити риторику про те, що "Чехія перебуває у стані війни" та припинити постачання озброєнь в Україну.

Представник асоціації та голова непарламентської партії "Право поваги та гідності" (PRO) Індржих Райхл та інші представники політсили наголосили на необхідності дипломатичного та мирного вирішення конфлікту. На думку Райхла, заяви про те, що Чехія воює за Україну, не відповідають дійсності. Він назвав це брехнею та чистою маніпуляцією.

"Кожен, хто штовхає Україну до подальшого продовження конфлікту, штовхає Україну до знищення. Щодня затягування війни в Україні — це більше страждань, більше непотрібних смертей, більше непотрібного кровопролиття, більше економічних втрат та подальшого погіршення позиції України на переговорах про можливий світ", — зазначив голова "Права поваги та гідності".

У відповідь заступник міністра оборони Чехії Ян Їреш зазначив, що рішення про припинення війни повністю залежить від Росії та її президента Володимира Путіна.

"Ворожі ракети не впадуть на територію Чехії, якщо ми допоможемо Україні захистити свою незалежність", — сказав він.

Він звернув увагу, що Росія сама неодноразово говорила про боротьбу проти всього Заходу, зокрема й проти Чехії.

"Безперечно, що, якби ми не підтримали Україну у військовому плані від самого початку — Чехія, Польща, майже всі інші європейські країни та інші країни світу, — російська армія була б сьогодні в Києві, або навіть в Ужгороді", — сказав Їреш.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чого бояться у Кремлі: хтось може сплутати карти Путіну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини