Армія РФ перетнула критичну межу недоторканного запасу ракет, - Гуменюк

Противник відчутно потерпає від нестачі ракет, але частину з них все ж виготовляє, сподіваючись використовувати змішану практику

Російська окупаційна армія вже перетнула червону лінію недоторканного запасу ракет. Про це в Телеефірі сказала начальниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, пишуть "Коментарі".

Власне вона зазначила, що росіяни намагалися оголосити “різдвяне перемир’я”, щоб виграти час, назбирати ракети для нового масованого удару по території нашої країни.

“Ворог бере паузу після масованого ракетного удару, як правило, на 12-14 днів, для відновлення сил і синхронізації своїх дій у різних підрозділах, — сказала Гуменюк. - А оскільки ракети все-таки мають властивість закінчуватися, вони, звісно, ще не близькі до фінішу, але їх значно менше, і вороги намагаються їх економити".

На думку Гуменюк, це означає, що вороги, швидше за все, використовуватимуть змішану практику: коли і ракети, і дрони запускаються одночасно в одній, так би мовити, хвилі. А для цього потрібно синхронізувати дії певних підрозділів, провести злагодження військово-тактичне. І потрібні певні терміни.

Іранські дрони-камікадзе Shahed росіяни теж стали помітно менше використовувати. Це насамперед пов’язано з погодою - мороз і поривчастий вітер у південних регіонах України. Місця запуску цих баражувальних снарядів якраз пов’язані з прольотом над морем, з прольотом у південному напрямку.

Щодо наявних ракет, то Гуменюк зазначила, що “калібри” вони ще можуть виготовляти своїми потужностями, а відтак і поповнювати запас.

"Хоча складнощі з логістикою Криму можуть говорити про те, що певний час їм знадобиться для того, щоб переспорядити ракетоносії, які зараз перебувають у пунктах базування в Криму. І, можливо, через це вони і готують ракетоносії, які можуть перебувати в Каспійському морі”, — додала Гуменюк.

Нагадаємо, як писали "Коментарі", у Зеленського назвали терміни нового ракетного удару по Україні - Росія може масовано ударити ракетами вже наприкінці цього тижня.

Читайте також на порталі "Коментарі" - що з ракетами в росіян: актуальні дані Міноборони.