Головна Новини Суспільство Війна з Росією Арешт за СЗЧ: суд визначився з покаранням для Гнездилова
commentss НОВИНИ Всі новини

Арешт за СЗЧ: суд визначився з покаранням для Гнездилова

Активісту обрали запобіжний захід – наступні два місяці він проведе в СІЗО

11 жовтня 2024, 23:49
Поділіться публікацією:

Печерський суд Києва обрав запобіжний захід військовому Сергію Гнездилову, який самовільно залишив військову частину та публічно заявив про це.

Арешт за СЗЧ: суд визначився з покаранням для Гнездилова

Гнездилова заарештували на два місяці. Фото з відкритих джерел

За те, що активіст пішов у СЗЧ, його відправили на два місяці під варту.

Перед судовим засіданням Сергій Гнездилов заявив, що голодуватиме, якщо Міністерство оборони не розробить законопроєкт про демобілізацію. Суд звинуватив його у дезертирстві.

Активіст закликав владу запровадити чіткі строки служби. Військовий заявив, що готовий повернутися на службу після того, як Верховна Рада ухвалить закон про демобілізацію.

Як відомо, зараз служба в українській армії є безстроковою до закінчення воєнного стану.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що війна в Україні – ключова причина існування НАТО. Цей фактор Україна повинна максимально використати на свою користь, заявив політичний експерт Іван Ус. "На Заході здивувалися б, якби 23 лютого 2022 року хтось заявив, що найближчим часом Фінляндія і Швеція приєднаються до Альянсу. Натомість зараз вже нікого не дивує, що Фінляндія та Швеція в Альянсі, попри багаторічну нейтральність Швеції та вимушену нейтральність Фінляндії як країни, яка знаходилася між НАТО та СРСР, а потім РФ", — відзначив він.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що російська армія здобула успіхи на лівому фланзі Сил оборони України у Курській області, повідомляє аналітичний проєкт DeepState. "Вкрай жахливий день сьогодні в районі Новоіванівки: вступати в бій довелося артилеристам та дронщикам. Ворог за останній час стягнув чимало техніки та живої сили", – йдеться у повідомленні DeepState. Аналітики зазначають, що наразі противник намагається закріпитись в районі населених пунктів Новоіванівка та Зелений Шлях.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини