Головна Новини Суспільство Війна з Росією Арешт через рингтон: лікар із Криму покараний за українську пісню
commentss НОВИНИ Всі новини

Арешт через рингтон: лікар із Криму покараний за українську пісню

Лікар у Сімферополі отримав арешт за український рингтон "Червона калина".

сьогодні, 09:40
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

У тимчасово анексованому Криму заступника головного лікаря Сімферопольської клінічної лікарні Андрія Перелигіна відправили під адміністративний арешт через рингтон на телефоні — пісню "Червона калина". Йому також призначили штраф у 50 тисяч рублів за нібито "пропаганду нацистської символіки" та "дискредитацію Збройних сил Росії".

Арешт через рингтон: лікар із Криму покараний за українську пісню

У Криму засудили лікаря за пісню "Червона калина" на телефоні. Фото з відкритих джерел

Російська влада в Криму регулярно заявляє про одностайну підтримку серед місцевого населення президента РФ та війни проти України. Однак на практиці продовжуються численні випадки переслідувань громадян за їхню антивоєнну або проукраїнську позицію. Серед репресованих — студенти, педагоги, пенсіонери та підприємці.

Андрій Перелигін став черговою жертвою такої політики. Його арешт підтвердили проросійські ресурси та кримські Telegram-канали, які активно співпрацюють із російськими спецслужбами. Водночас офіційних коментарів від самих силовиків немає, як і публічних заяв від самого Перелигіна.

"Андрій Віталійович чекав на ЗСУ, персонал лікарні повідомляв, що скоро армія України звільнить Крим, а всіх прихильників "русского мира" повісять. Також він неприємно відгукувався про учасників "СВО", грубив їм і називав окупантами. На телефоні як рингтон стояв гімн забороненого "Азова" "Червона калина", були заставки націоналістичного змісту", — пишуть російські ЗМІ.

Київський районний суд Сімферополя визнав Перелигіна винним за двома статтями адміністративного кодексу Росії: за дискредитацію збройних сил РФ і за "пропаганду нацистської символіки". За рішенням суду, лікар відбуватиме 15 діб адміністративного арешту та мусить сплатити штраф у розмірі 50 тисяч рублів.

Пісня "Червона калина" є символом боротьби українців проти російської агресії та вже стала своєрідним гімном спротиву. Хоча в Росії пісня офіційно не заборонена, її блокують на музичних сервісах, а її виконання в окупованому Криму часто стає приводом для репресій.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Криму викладач на одному з занять назвав українську владу легітимною — його відсторонили.

Також "Коментарі" писали про росіянку, яка розповіла правду про війну та воєнні злочини росіян у Бучі. За це вона отримала 5,5 років в'язниці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини