Аналітики ISW вказали місто, на яке Росія не буде нападати

Інституту вивчення війни вважає, що українське місто на півдні не зазнає нападу росіян, адже сили Кремля зосереджені на Донбасі і не зможуть вести бій на два фронти.

Найближчими тижнями російські війська в Україні зосередяться на бойових діях на Донбасі, особливо в Бахмуті та західній частині Луганської області. Російські війська не зможуть проводити кілька наступальних операцій одночасно, тому не будуть атакувати Запоріжжя. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням звіт Американського інституту вивчення війни (ISW).

Нещодавно радника мера Маріуполя Петро Андрющенко розповів, що росіяни зібрали в околицях Запоріжжя близько 30 тис. військових для нападу на південні українські міста. Проте ISW вважає, що навіть з такою кількістю військовослужбовців Росія б не змогла атакувати місто в якому проживає 700 тис. українців.

Інститут вивчення війни, додає, що в ситуації, коли російські сили повинні діяти на кількох напрямках, особливо поблизу Бахмута та розпочати наступ в Луганській області, шанси атакувати Запоріжжя є мінімальними.

ISW вважає, що Росія проводила в кінці січня інформаційну компанію про спроби штурмувати запорізький напрямок для розосередження українських військ, щоб здійснити великий наступ на Донецьку та Луганську області.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Інституту вивчення війни у своєму звіті оприлюднив інформацію, про те, звідки Росія може розпочати великий наступ на Україну.

Також "Коментарі" писали про повстання російських солдатів на фронті, військові РФ здаються в полон українським бійцям. На це відреагував Кремль, який вирішив відправити загін спеціального призначення "СОБР" для вирішення цієї "проблеми".