Головна Новини Суспільство Війна з Росією Американські ЗМІ розповіли, як і скільки ATACMS привезли до України
commentss НОВИНИ Всі новини

Американські ЗМІ розповіли, як і скільки ATACMS привезли до України

ЗСУ завдали сьогодні ударів по аеродромах у Луганську та Бердянську, знищивши техніку та особовий склад окупантів

17 жовтня 2023, 18:20 comments4848
Поділіться публікацією:

Україна сьогодні вдарила по російських військах ракетою ATACMS, які були передані Києву таємно. Про це, як повідомляють "Коментарі", пише The Wall Street Journal.

Американські ЗМІ розповіли, як і скільки ATACMS привезли до України

ATACMS

За даними американського видання, сьогоднішнє застосування далекобійних ракет, радіус дії яких може досягати 300 кілометрів, перше під час війни в Україні. Їхню невелику партію нещодавно таємно завезли до України. Як очікують джерела The Wall Street Journal, знайомі із ситуацією, ці ракети зможуть підвищити можливості ЗСУ щодо враження російської авіації, що особливо важливо в умовах продовження українського контрнаступу.

ATACMS – твердопаливна тактична балістична ракета класу земля – земля, яку виробляє американська компанія Lockheed Martin. Має дальність до 300 км. Її різні варіанти оснащення носять індекси МО США MGM-140, MGM-164 та MGM-168. Ракета ATACMS у транспортно-пусковому контейнері має індекс М39.

Пусковими установками ракет ATACMS є реактивні системи залпового вогню M270 MLRS та M142 HIMARS, які раніше Україна вже отримала від США.

Тим часом, Путін у Китаї дивно поводився і помітно переживав. Він помітно переживав, коли вітався з китайським лідером та позував для спільного фото.

Пашинян звинуватив Росію: "Вони залишили нас зовсім одних". Вірменія вважає, що Росія не виконала своїх союзницьких зобов'язань як член ОДКБ.

А США планували підірвати понад 500 ядерних бомб на території Ізраїлю. Згідно із розсекреченими документами, США розглядали можливість використовувати 520 ядерних бомб в Ізраїлі для свого секретного проекту Plowshare.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини