Американські журналісти розповіли про розкол у керівництві України

Політичне та військове керівництво країни, за даними Newsweek, мають розбіжність зі стратегічних питань

Між деякими представниками Офісу президента та військовим командуванням назрівають розбіжності, викликані не таким вдалим, як очікувалося, контрнаступом ЗСУ. Про це, як повідомляють "Коментарі", передає Newsweek, посилаючись на анонімні джерела в керівництві України.

За словами американських журналістів, зараз перед Володимиром Зеленським стоїть складний вибір: продовжити контрнаступ, кинувши в нього вирішальні резерви або зберегти резерви, щоб підготуватися до можливого російського контрнаступу.

"Відсутність прогресу посилила стратегічні дебати на найвищому рівні українського уряду, повідомили Newsweek джерела, знайомі з дискусіями, що налаштувало деяких в адміністрації президента проти військового командування, - розповідають журналісти. - Дехто з першої групи хоче закріпити обмежені успіхи Києва та підготуватися до очікуваного осінньо-зимовому наступу росіян. Але представники останнього, зокрема головнокомандувач генерал Валерій Залужний, хочуть продовжувати".

За словами джерел Newsweek, західні офіційні особи висловлюють стурбованість і невдоволення тим, як їм здається, що їх ввели в оману військові "щодо того, наскільки добре пройде цей контрнаступ" і що їм були надані "надмірно райдужні оцінки з військового боку".

Водночас і українські офіційні особи та західні військові, з якими поспілкувався Newsweek, заявили про складні умови на полі бою - ешелоновану російську оборону, а також про брак авіаційної та артилерійської підтримки ЗСУ. У тому числі через затримку західних союзників.

Тим часом, Сирський розпорядився терміново зміцнювати оборону – росіяни налаштовані захопити місто.

Україна отримала зброю із несподіваного джерела.

А російський міністр втік до США після отримання повістки.