Головна Новини Суспільство Війна з Росією Агресор не відкидає застосування "плану Б" для комплектування своїх підрозділів
commentss НОВИНИ Всі новини

Агресор не відкидає застосування "плану Б" для комплектування своїх підрозділів

В російському війську проблеми з поповненням резервів живою силою, тому Кремль може ввести воєнний стан на окремих територіях

23 червня 2022, 16:45
Поділіться публікацією:

Військовий експерт Олег Жданов в ефірі Фрідом наголошує, що росія не відкидає плану, про який говорили ще до 9 травня, адже її резерви зменшуються, а для наступу потрібно велику кількість піхоти, боєприпасів тощо. Крім того, наразі на фронтах окупанти вчиняють маневри для відволікання уваги Генштабу. Наприклад, росіяни імітують наступ на Харківську область — посилилися обстріли міста та населених пунктів на лінії розмежування. Російське командування вважає, що українські сили будуть додатково перекинуті на цей напрямок. Ціль такий дій — розосередити увагу та добитися зменшення підрозділів захисників на сході, щоб прорвати лінію оборони. 

Агресор не відкидає застосування "плану Б" для комплектування своїх підрозділів

Фото з відкритих джерел

Експерт не виключає, що це також помста росіян цивільним. ЗСУ в районі Харкова тримають оборону. А от в Миколаєві теж посилилися ракетні удари, однак логіка росіян тут інша. Окупанти вважають, що це місто — військова база українських сил й гатять по тим районам, де вони думають можуть бути військові, а також по інфраструктурі. Ціль росіян на цьому напрямку — завадити контрнаступу ЗСУ в Херсонській області та накопиченню наших сил.

Обстріл бурильних платформ біля Криму, на думку експерта, міг бути здійснений "Гарпуном". За даними російських ЗМІ, на платформі на момент удару було більше 100 військових та 23 цивільні. Росія використовувала платформи як мілітаризовані об'єкти, встановивши там радіолокаційні системи, морські сонари(гідролокатори). Звідти росіяни вели розвідку по морю та корегували вогонь.

А от пожежа на нафтопереробному заводі в Ростовській області, то, на думку Олега Жданова, це не міг бути український безпілотник. Адже дальність польоту наших БПЛА не більше 150 км, а Новошахтинськ розташований за понад 200 км від українських позицій й пролетіти таку територію над окупованими територіями, де було ППО, не реально.

Тому експерт вважає, що такі "теракти" можуть бути сплановані російськими спецслужбами для підвищення рівня терористичної загрози в прикордонних з Україною областях та введення там військового стану, а значить початку мобілізації.

Таким чином російське командування отримає змогу "латати дірки" в неукомплектованих підрозділах, які зазнають втрат в боях. Цей варіант розвитку подій та "порятунку ситуації" був заготовлений в росії давно. Тому періодично в цих регіонах відбуваються якісь пожежі, наразі там рівень терористичної загрози жовтий.

Командування рф готує такий варіант "плану Б" для вирішення проблем з кількістю особистого складу, формуванням оперативного резерву.
Як писав портал, до України прибули американські РСЗВ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини