Головна Новини Суспільство Війна з Росією Аеродром в Енгельсі можна перетворити на попіл: які сюрпризи невдовзі чекають росіян від ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Аеродром в Енгельсі можна перетворити на попіл: які сюрпризи невдовзі чекають росіян від ЗСУ

Україні потрібно використовувати літаки і тяжче озброєння для того, аби завдавати ударів по російських аеродромах

5 червня 2024, 07:05
Поділіться публікацією:

Українці з нетерпінням чекають появи в українському небі західних винищувачів F-16. Чи зможе Україна бити по оборонних заводах РФ? Які ракети для F-16 потрібні Україні, аби атакувати об'єкти в РФ? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, проаналізувавши думки експертів.

Аеродром в Енгельсі можна перетворити на попіл: які сюрпризи невдовзі чекають росіян від ЗСУ

Винищувач F-16. Фото: з відкритих джерел

Важливі об’єкти ворога опиняться в зоні нашого ураження

Заступник гендиректора компанії із виробництва засобів радіоелектронної боротьби Анатолій Храпчинський в ефірі каналу "Еспресо" розповів, що Україні потрібно використовувати літаки і тяжче озброєння для того, аби завдавати ударів по російських аеродромах, таких як Балтімор та для атак по віддалених складах, щоб ускладнити логістику ворога.

"Треба розуміти, що все ж таки необхідне тяжче озброєння на кшталт ракет ATACMS, тому що ми бачили, як ракета ATACMS відпрацьовувала по тимчасово окупованому півострову Крим і яка результативність була після комплексного удару з застосуванням Storm Shadow, ATACMS, розвідувальних наших БпЛА. Якщо кажемо про наші спроби зараз, то ми намагаємося відігнати озброєння, яке займається ракетними обстрілами по території Сумської або Харківської області", — зауважив експерт. 

Храпчинський також прокоментував інформацію про будівництво ангарів для російських літаків за 300 км від кордону з Україною. За його словами, навіть з такими заходами ворог все одно не зможе захиститися від ударів західної зброї.

Експерт пояснив, якщо наші західні партнери нададуть нам літаки F-16 із ракетами JASSM, які можуть літати в середньому до 950 км, то ми можемо зазначити, що в принципі на відстані до тисячі кілометрів ворог не зможе, наприклад, розміщувати тактичну або стратегічну авіацію, бо розумітиме, що вона може бути під суттєвим ударом з нашої сторони. 

"Ми накриваємо суттєво важливі об’єкти — це "Арсенал-53", який займається будівництвом КАБів, завод "Радуга" та "Авангард" у Підмосков'ї. Тобто це ті стратегічні об'єкти, які входять в компанію Путіна, що виробляє зброю, якою стріляють по території України", — пояснив експерт.

Він додав, що Україні важливо створити 100-км зону навколо своїх кордонів, де не буде будь-якої зброї РФ, тобто йдеться про сіру зону, в якій не буде жодного літака або тяжкого ворожого озброєння.

Україні потрібна ракета під F-16 – AGM-158 JASSM з модифікацією на 900 кілометрів

Військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Петро Черник в ефірі "24 каналу" звернув увагу на слова міністра оборони Нідерландів Кайси Оллонгрен, яка заявила, що винищувачі F-16, які країна передає Києву, можна використовувати для завдавання ударів по території РФ. 

За словами експерта, аби бити по військових об'єктах в Росії, Україні потрібна ракета під F-16 – AGM-158 JASSM з модифікацією на 900 кілометрів, а бойова частина до півтони. Також вона є дозвуковою в межах 1000 кілометрів.

"Ми ж розуміємо, що F-16 бере на борт 2 такі ракети. Якщо 6 літаків, то маємо 12 ракет. З їхньою допомогою уже аеродром в Енгельсі можна перетворити на попіл", — запевнив Черник.

Проте він наголосив, що Україна має дочекатися літаків і тоді нарешті зрозуміти, як воно все працює. 

Відомо, що після дозволу США бити своєю зброєю по території РФ, ЗСУ вдарили по військовій базі в Бєлгородській області, використовуючи HIMARS, повідомило видання Forbes. Черник зауважив, що такий удар міг відбутися і за допомогою української зброї. 

"Минулого тижня ми переконалися, що в нас є така власна зброя і доволі непогано. Ракетний комплекс "Нептун" уразив баржі у Чорному морі, проте, можливо, був і застосований HIMARS. Питання лише, який боєприпас. Маю нагадати, що найбільш масовий боєприпас, який є в нас на озброєнні, це М31А1 і М31А2. Він завдає ударів на 84 кілометри", — сказав полковник запасу.

За його словами, необхідно дочекатися підтвердження цієї інформації, аби зрозуміти, чим саме уразили ціль.

Читайте також на порталі "Коментарі" — про що говорять нові заяви оточення Трампа: чи справді це неприємний сигнал для України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини