Головна Новини Суспільство таблоїд Гітару Курта Кобейна продали на аукціоні за рекордні 6 млн доларів
commentss НОВИНИ Всі новини

Гітару Курта Кобейна продали на аукціоні за рекордні 6 млн доларів

Гітара Курта Кобейна встановила новий світовий рекорд

22 червня 2020, 01:00 comments2070
Поділіться публікацією:

Гітару, на якій грав фронтмен групи Nirvana Курт Кобейн під час свого виступу на MTV Unplugged в 1993 році, була продана на аукціоні за 6 мільйонів доларів. Про це пише CNN.

Гітару Курта Кобейна продали на аукціоні за рекордні 6 млн доларів

Гітара Martin D-18E 1959 року, на якій Курт Кобейн грав для запису наживо в 1993 році, за п'ять місяців до своєї смерті в 1994 році.

Кобейн налаштував гітару, додавши звукознімач Бартоліном в звукову свердловину, згідно із заявою з аукціонів Жюльєна. Він також прикрасив футляр з твердої шкаралупи, який входить у лот, листівкою з альбому Poison Idea 1990 року "Feel The Darkness".

Торги за гітару почалися з 1 мільйона доларів, але швидко пішли вгору, і інструмент був проданий за 6 010 000 доларів – цифра, яку аукціони Жюльєна назвали "новим світовим рекордом для гітари".

Переможцем торгів став австралійський бізнесмен Пітер Фрідман, власник компанії Rode Microphones, який особисто брав участь в торгах у Беверлі-Хіллз.

Нагадаємо, оливково-зелений кардиган, надітий Кобейном для сесії, проданий за 334 тис. доларів на аукціоні в жовтні 2019 року, що, за словами Жюльєна, було світовим рекордом для кардігана.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини