Головна Новини Суспільство Наука та освіта ЗНО по-новому: до чого варто готуватися випускникам шкіл у 2021 році
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗНО по-новому: до чого варто готуватися випускникам шкіл у 2021 році

В УЦОЯО розповіли про нововведення 2021 року

23 жовтня 2020, 15:33
Поділіться публікацією:

Випускниками українських шкіл результати зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) будуть зараховувати як оцінки за державну підсумкову атестацію. Так, кількість завдань на ЗНО і ДПА з української мови однакова, але бали для сертифіката та атестата будуть рахувати по-різному. Про це розповіли в Українському центрі оцінювання якості освіти.

ЗНО по-новому: до чого варто готуватися випускникам шкіл у 2021 році

Наприклад, 40 завдань з української мови потрібно буде виконати не більше ніж за 150 хвилин, за них максимально можна буде отримати 75 балів. Водночас на 67 завдань з української мови та літератури відводиться 210 хвилин, а отримати за них можна буде 116 балів.

За таким же принципом школярі будуть здавати іспити й з математики, яка з 2021 року стане обов'язковим предметом для державної підсумкової атестації. Крім того, деякі випускники шкіл складатимуть її на профільному рівні, протягом 210 хвилин, а деякі — на стандартному, протягом 150 хвилин.

Також варто відзначити, що на ДПА бали будуть переводити в оцінки від 1 до 12, а на ЗНО порахують бали — від 100 до 200.

Ще одним важливим нововведенням стане те, що тепер школярам не доведеться в обов'язковому порядку писати тестування з української мови та літератури — вони будуть самостійно вибирати, що саме здавати. Завдяки тестуванню з української мови та літератури випускник отримає дві оцінки: за ДПА і за ЗНО з української мови (або української мови та літератури). А якщо випускник не хоче вступати до ВНЗ, то він може здати тільки ЗНО з української мови. Це дозволить йому отримати тільки оцінку по ДПА.

Нагадаємо, в українських школах хочуть заборонити мобільні телефони.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини