Головна Новини Суспільство Наука та освіта ЗНО-2021 може відбутися в зміненому форматі - очільник Міносвіти
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗНО-2021 може відбутися в зміненому форматі - очільник Міносвіти

Міністр освіти також зазначив, що інформація про скасування ЗНО є недостовірною

26 березня 2021, 16:32
Поділіться публікацією:

Очільник Міністерства освіти і науки України Сергій Шкарлет заявив, що формат зовнішнього незалежного оцінювання старшокласників може змінитися через поширення коронавірусного захворювання. За його словами, все буде залежати від епідеміологічної ситуації в країні, передає "Слово і Діло".

ЗНО-2021 може відбутися в зміненому форматі - очільник Міносвіти

ЗНО-2021 може пройти в зміненому форматі - фото з відкритих джерел

"Інструмент ЗНО є важливим фактором розвитку освіти, але з урахуванням року пандемії, певні події по другій і третій хвилі, на 2021 єдині зміни, які можуть відбуватися з ЗНО — це формат проведення, який залежить від епідеміологічної ситуації в країні", — заявив міністр , при цьому не уточнивши, про який саме формат йдеться.

При цьому Сергій Шкарлет зазначив, що інформація про скасування ЗНО є недостовірною.

Раніше портал "Коментарі" розповідав, що на думку омбудсмена в галузі освіти Сергія Горбачова, всі школярі повинні пройти вакцинацію — і не тільки проти коронавірусу. Щеплення можуть уберегти від туберкульозу, поліомієліту, кору, дифтерії та багатьох інших захворювань. Експерт розуміє, що батьки можуть хвилюватися за здоров'я дитини і боятися побічних ефектів, однак є наука. А вона доводить те, що формування колективного імунітету проти епідемічних хвороб є першим інструментом для того, щоб забезпечити громадське здоров'я.

Він також розповів, що теоретично в Україні можуть ввести штрафи для батьків, чиї діти відвідуватимуть навчальні заклади без щеплення від коронавірусу. Однак чиновник сумнівається в прийнятті даного рішення, оскільки велика кількість громадян не підтримують вакцинацію зовсім.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини