Головна Новини Суспільство Наука та освіта Зникають зуби мудрості, з'являється додаткова артерія та суглоби - вчені розповіли про еволюцію людини
commentss НОВИНИ Всі новини

Зникають зуби мудрості, з'являється додаткова артерія та суглоби - вчені розповіли про еволюцію людини

Для підтвердження факту еволюції людини антропологи вивчили дані, які свідчать про постійні зміни в організмі людини за останні 250 років

10 жовтня 2020, 00:02 comments1230
Поділіться публікацією:

Вчені прийшли висновку, що людина продовжує еволюціонувати, крім того, її розвиток постійно прискорюється. Про це йдеться в результатах досліджень, які провели науковці Університету Flinders, що в Південній Австралії.

Зникають зуби мудрості, з'являється додаткова артерія  та суглоби - вчені розповіли про еволюцію людини

Фото: REUTERS

Для підтвердження факту еволюції людини антропологи вивчили дані, які свідчать про постійні зміни в організмі людини за останні 250 років.

Так, стало відомо, що збільшується кількість немовлят, які народжуються без зародків зубів мудрості. Вчені це пояснюють тим, що зуби мудрості – це рудимент, якого людина позбавляється через відсутність сирого м’яса та іншої твердої їжі в раціоні, як то було у її предків.

Крім того, науковцями було констатовано факт зменшення пропорцій обличчя. Це теж пов’язано з тим, що через відсутність необхідності пережовувати тверду їжу нижня щелепа зменшилася.  

Також, стало відомо, що на передпліччі все частіше до кінця життя залишається функціонуюча артерія, яка була закладена в утробі матері для насищення киснем плода, а потім через непотрібність зникала.

Вчені підкреслюють, що все частіше фіксується факт народження дітей з   додатковою маленькою кісточкою позаду коліна, яка отримала назву фабелла. Раніше вважалось, що ця кістку людина втратила під час еволюції. Також фіксуються випадки появи додаткових суглобів в організмі людини.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що японці розповіли про новий метод дослідження марсіанського ґрунту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини