Головна Новини Суспільство Наука та освіта Знайдено рибу, яка втрачає та відрощує по 20 зубів на день
commentss НОВИНИ Всі новини

Знайдено рибу, яка втрачає та відрощує по 20 зубів на день

Американські морські біологи знайшли рибу, яка втрачає по 20 зубів на день і майже одразу відрощує нові

8 листопада 2021, 14:05
Поділіться публікацією:

Підводний світ Тихого океану найбагатший і найрізноманітніший, нещодавно у його північно-східній частині морські біологи виявили рибу, яка за день може втрачати й одразу відрощувати близько 20 зубів.

Знайдено рибу, яка втрачає та відрощує по 20 зубів на день

Зубастий терпуг (фото з відкритих джерел)

Цього океанського жителя називають зубастий терпуг і у нього в роті знаходиться 500 великих і дрібних голкоподібних зубів, які роблять рибу небезпечним мисливцем. Вчені довго намагалися зрозуміти, як протягом 20-25 років свого життя терпуг зберігає свої зуби гострими. І, щоб це з'ясувати, команда дослідників спостерігала за кількома особами протягом 10 днів. Риби жили в морському акваріумі, у воду якого було додано червоний барвник, який фарбував їх зуби. Потім терпугів перемістили на 10 днів у звичайну воду, а потім на 10 днів — у воду із зеленим барвником. Потім їх оглянули. Зуби, які збереглися з початку експерименту, мали бути червонувато-зеленими, а нові — просто зеленими.

Вчені за період дослідження зібрали близько 10 тисяч зубів. Виявилося, що риби втрачають 3% зубів (близько 20 штук) щодня і на їх місці буквально відразу починають відростати нові. Найактивніше цей процес відбувається в глоткових щелепах, які риби використовують для пережовування їжі та переміщення її з пащі в шлунок.

До речі, зубастий терпуг — цінна промислова риба, яка за якістю м'яса не поступається лососям і палтусу.

Нагадаємо, у США рибалки впіймали незвичайну рибу та були шоковані її особливістю.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що на одному з пляжів узбережжя Орегона, штату на північному заході США, відпочиваючі побачили незвичайну рибу. Її розміри вразили навіть досвідчених спеціалістів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини