Головна Новини Суспільство Наука та освіта Знаменита комета Леонарда зникла назавжди: що сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

Знаменита комета Леонарда зникла назавжди: що сталося

Астрономи розповіли, що яскрава комета під назвою Леонарда зникла: що сталося з нею?

21 квітня 2022, 03:25
Поділіться публікацією:

У січні минулого року американським астрономом Грегорі Дж. Леонардом було відкрито яскраву комету, яка згодом отримала його ім'я. Але через рік, під час свого близького наближення до Сонця, вона розпалася на частини. Про це повідомляє Space.

Знаменита комета Леонарда зникла назавжди: що сталося

Комета Леонарда / Фото: Wikipedia

Комета Леонарда або C/2021 A1, пройшовши в січні 2022 перигелій — зникла, тепер у неї немає ні ядра, ні коми. Єдине, що нагадує про комету – це структури її хвоста, які складаються із заряджених частинок – іонів.

Астроном Леонард зазначив, що коли дивився на зображення комети, то дивувався, наскільки вона гарна та потойбічна. Вона проявляла свою активність і ставала яскравішою, але в міру наближення до Сонця почала нагріватися. За його словами, якби комета пережила подорож навколо Сонця, то все одно була б викинута з планетної системи.

Експерт розповів, що за кілька тижнів до свого максимального наближення до Сонця комета Леонарда почала змінювати свою яскравість кожні 3-5 днів, готуючись до свого розпаду. Зникла вона приблизно у лютому і зараз від неї залишилася лише яскрава смуга.

Нагадаємо, у грудні минулого року незвичайна подія сталася з кометою Леонарда під час руху до нашої зірки. Вчені розповіли, що частину хвоста небесного тіла відірвало та забрало космічним вітром. Зазначається, що на знімках, отриманих астрономами, це виглядає як "хвіст у хвості".

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що фахівці з проекту Dark Energy Survey розповіли про, можливо, найбільшу з виявлених комет у нашій Сонячній системі. Комета Бернардинеллі-Бернштейна має ширину від ста до двохсот кілометрів, це приблизно вдесятеро більше, ніж більшість комет.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини