Головна Новини Суспільство Наука та освіта Життя на Венері - міф чи правда?
commentss НОВИНИ Всі новини

Життя на Венері - міф чи правда?

Фосфін входить в число потенційних біомаркерів - хімічних речовин, які можуть свідчити про присутність на планеті живих організмів

15 вересня 2020, 00:01
Поділіться публікацією:

Вчені Массачусетського технологічного інституту і Кардіфського університету зробили припущення про те, що на Венері може існувати життя. Про це пише журнал Nature Astronomy.

Життя на Венері - міф чи правда?

un-sci.com

За допомогою наземних телескопів вчені даного дослідницького закладу виявили в атмосфері Венери газ фосфін, що може говорити про присутність на планеті живих організмів.

Фосфін входить в число потенційних біомаркерів — хімічних речовин, які можуть свідчити про присутність на планеті живих організмів. На Землі цей безбарвний отруйний газ виробляється анаеробними бактеріями, які можуть жити при повній відсутності кисню. У 2019 наявність фосфін в атмосферах екзопланет було запропоновано використовувати як маркер, що свідчить про можливе життя на них. У той же час, за словами дослідників, наявність газу не обов'язково означає наявність життя на Венері, але цей варіант не можна виключити.

Відомо, що фосфін був знайдений на висоті 53-61 кілометр від поверхні Венери, але джерело його генерації поки невідоме. Так, відзначається, що версія з його зародженням при вулканічної діяльності, ударах блискавки або падінні метеоритів,  виявлений вміст речовини в атмосфері не підтверджується, адже в цих випадках його було б набагато менше.

Отримати більше даних про можливе життя на Венері розраховують за допомогою міжпланетної станції "Венера-Д", запуск якої планується з 2029 по 2031 рік.

Раніше "Коментарі" писали про те, які країни користуються найбільшою популярністю в туризмі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини