Головна Новини Суспільство Наука та освіта З дистанційкою чи без – у Міносвіти розповіли, яким буде новий навчальний рік
commentss НОВИНИ Всі новини

З дистанційкою чи без – у Міносвіти розповіли, яким буде новий навчальний рік

Багато російських книг планують повністю виключити з освітньої програми

7 червня 2022, 12:34 comments1367
Поділіться публікацією:

Школярам та студентам треба готуватися до того, що 1 вересня вони повернуться до навчальних закладів. Освітній процес в Україні з 1 вересня має бути відновлено у режимі офлайн. Як передає видання "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів перший заступник міністра освіти та науки України Андрій Вітренко.

З дистанційкою чи без – у Міносвіти розповіли, яким буде новий навчальний рік

Школа. Фото з відкритих джерел

Заступник міністра зазначив, що вже зараз батькам, учням, студентам потрібно готуватися до того, що новий навчальний рік буде розпочато у тому режимі, в якому він був у попередні роки. Тобто всі діти повинні повернутися за парти шкіл, університетів, коледжів.

За словами заступника міністра, в Україні був досить тривалий період, коли діти навчалися дистанційно. Тепер потрібно підготуватися до того, що навчання проходитиме очно.

Також Андрій Вітренко повідомив, що учбові програми в Україні кардинально переглянуть. Зокрема, змінять певні предмети. Насамперед це стосуватиметься шкільного предмета – Захист Вітчизни. Діти повинні багато чого навчитися. Також буде зроблено серйозний ухил на національно-патріотичне виховання та буде ще один блок, який потрібно буде освоїти вчителям та дітям, він стосуватиметься протимінної діяльності. Ще нововведення чекають щодо зарубіжної літератури. Багато російських книг приберуть з освітньої програми. Як приклад Вітренко назвав твір Льва Толстого "Війна і мир", який більше не вивчатимуть на уроках зарубіжної літератури в українських школах.

Читайте також на порталі "Коментарі" — через морську блокаду голод дедалі ближче: експерти розповіли, як покінчити з російським шантажем та вирішити проблему.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Татьяна

8 червня 2022, 20:15

" Война и мир" уже давным- давно исключена из программы зарубежной литературы

Татьяна

8 червня 2022, 20:13

"Война и мир" уже давным - давно исключена из программы, о чем речь?


Новини