Головна Новини Суспільство Наука та освіта Який сорт картоплі не цікавий колорадському жуку
commentss НОВИНИ Всі новини

Який сорт картоплі не цікавий колорадському жуку

Директор Інституту картоплярства, кандидат сільськогосподарських наук Микола Фурдига зазначив, який сорт картоплі не цікавий колорадським жукам

23 листопада 2021, 16:55
Поділіться публікацією:

Усі, хто вирощує картоплю, добре знають, як буває складно битися за урожай із колорадським жуком. Ці комахи об'їдають бадилля, починаючи з верхнього листя і не заспокоюються, поки не залишать одні стебла. Але як виявилося, є сорт картоплі, яка не цікава шкідникам.

Який сорт картоплі не цікавий колорадському жуку

Сорт картоплі "Щедрик" (фото з відкритих джерел)

Як повідомляє Glavkom, український сорт овочів під назвою "Щедрик" відлякує колорадських жуків. Директор Інституту картоплярства, кандидат сільськогосподарських наук Микола Фурдига зазначив, що у його генеалогії п'ять диких видів картоплі.

Вчений зазначив, що з пасльонових колорадський жук найбільше любить баклажани. Потім ідуть помідори, картопля, в останню чергу – перець, коли вже нічого не лишилося. Тобто жук може їсти його лише за повного голодування. Цей фактор грає на користь сорту та дає добрі шанси на гарний урожай.

До речі, сорт "Щедрик" визнаний одним із найкращих ранньостиглих сортів картоплі, виведених шляхом селекції за останні роки.

Нагадаємо, що на Волині встановили карантинний режим через виявлення раку картоплі у селі Жиричі, що у Ковельському районі. Він виявляється у вигляді наростів із горбистою поверхнею на самих бульбах.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що узбекистанські фермери вирішили здивувати покупців і вивели незвичайний сорт кавунів. Після численних спроб та завзятих зусиль було вирощено урожай без кісточок і з чорною шкіркою.

Читайте також, що американські дослідники вивели новий сорт смачного, високопродуктивного томату черрі, який дозріває зеленим. Новий сорт отримав назву Jaded, ініціатором проєкту став Філіп Гріффітс. Томати виведені на основі чотирьох відомих сортів помідорів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини