Головна Новини Суспільство Наука та освіта Який фрукт може повністю зникнути з планети
commentss НОВИНИ Всі новини

Який фрукт може повністю зникнути з планети

Експерти розповіли, що через новий різновид ґрунтового грибка з планети можуть повністю зникнути банани

15 квітня 2021, 15:40
Поділіться публікацією:

Нині банани є важливим поживним продуктом і джерелом заробітку для мільйонів людей по всьому світу. Однак через високоінфекційний ґрунтовий грибок цей смачний і корисний фрукт може зникнути не тільки з прилавків магазинів, а й зовсім із планети.

Який фрукт може повністю зникнути з планети

Банани можуть повністю зникнути з планети (фото з відкритих джерел)

Експерт з маркетингової компанії AMI Урсула Шокемьоле зазначила, що банани страждають від "панамської хвороби", викликаної грибами-паразитами під назвою фузариум. Ця інфекція вже знищила кілька бананових плантацій в Колумбії та Гондурасі, а позбутися її практично неможливо, тому що вона не боїться хімікатів. Уражені ділянки землі потрібно виводити з обігу на 20-30 років, а привести до поширення грибка може навіть грудочка зараженої спорами землі на взутті фермера.

У 2015 році "панамська хвороба" була помічена в Африці та Індії, а влітку 2019 року інфекцію зареєстрували в Латинській Америці, де вирощується найбільша кількість бананів. Щоб не допустити поширення грибка фермери були змушені закривати свої плантації.

Фермери вкрай стурбовані епідемією "панамської хвороби", адже банани ризикують опинитися в гострому дефіциті, а такого допускати не можна, тому що цей фрукт дуже важливий для нашого організму. У бананах міститься багато вітамінів, які покращують роботу серця і травної системи.

Дослідники намагаються знайти засіб, який допоможе захистити фрукти від зараження.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що вживання бананів має багато переваг для здоров'я, незалежно від того, чи намагаєтеся ви схуднути або поліпшити здоров'я серця.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини