Головна Новини Суспільство Наука та освіта Як сильна імунна система може зробити з вас алкоголіка
commentss НОВИНИ Всі новини

Як сильна імунна система може зробити з вас алкоголіка

Вчені відкрили невідому раніше сторону алкогольної залежності, яка пов'язана з дією спирту на імунні клітини мозку

14 січня 2021, 22:06 comments1042
Поділіться публікацією:

Протягом тривалого періоду часу вчені не могли зрозуміти, чому у людини виникає така сильна тяга до спиртного. Дослідження, які були проведені раніше, показали, що навіть помірне споживання алкоголю викликає мікроструктурні аномалії мозку.

Як сильна імунна система може зробити з вас алкоголіка

Як алкоголь впливає на організм. Фото: popmech

А зміни структури призводять до того, що прискорюється дифузія нейротрансмітерів, таких як дофамін. Як наслідок, задоволення, яке людина отримує від випитого, тільки зростає.

Новий науковий експеримент, проведений під керівництвом доктора Сантьяго Каналс з Інституту нейронаук в Аліканте (Іспанія), показав, що за прискорення дифузії рідин в мозку відповідають імунні клітини. Результати роботи фахівців опубліковані в виданні журналі Science Advances.

Алкоголь здатний активувати захисні клітини мозку, через що змінюється форма імунних клітин — замість гіллястої вони стають більш круглими. Ця нова форма призводить до того, що руйнуються "бар'єри" в міжклітинній речовині. А вони потрібні для того, щоб стримувати взаємодію речовин.

Експерти спостерігали за людьми, а також провели кілька експериментів на гризунах, щоб переконатися, що структурні зміни з'являються після вживання спиртних напоїв.

Якщо вченим вдасться вплинути на ці структурні зміни, то в майбутньому у них вийде створити більш ефективні методи боротьби з алкогольною залежністю.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, названо найнебезпечніший алкогольний напій. У сучасному світі є настільки багато різних видів алкогольних напоїв, що ненароком можна сильно помилитися у виборі, що призведе до негативних наслідків вранці. Однак існує серед усього розмаїття напій, від якого у людини точно з'явиться сильне похмілля. Так, сомельє з Великобританії Марко Кастеланеллі заявив, що з просекко варто бути вкрай обережними.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини