Головна Новини Суспільство Наука та освіта Як потрібно спати, щоб краще запам'ятовувати інформацію, - результати дослідження
commentss НОВИНИ Всі новини

Як потрібно спати, щоб краще запам'ятовувати інформацію, - результати дослідження

Ефективніше - не зосереджуватися на вузькому предметному колі, а паралельно вивчати пов'язані поняття

5 листопада 2021, 12:28
Поділіться публікацією:

Результати дослідження, опублікованого в профільному журналі Psychological Science, розповіли про зв'язок сну та здатністю запам'ятовувати необхідну інформацію. Вченим вдалося з'ясувати, що люди, які читають конспекти перед сном, а на ранок повторюють інформацію, не тільки витрачали менше часу на навчання, а й зміцнювали пам'ять удвічі, пише Office Lite.

Як потрібно спати, щоб краще запам'ятовувати інформацію, - результати дослідження

Як потрібно спати, щоб краще запам'ятовувати інформацію - фото з відкритих джерел

Дослідники вважають, що причиною цього є консолідація пам'яті під час сну. Вчені дійшли висновку, що сон не тільки допомагає мозку зберігати необхідні дані, а й полегшує доступ до них.

Крім того, ще одним важливим фактором є перерви між заняттями. Дослідники зауважили, що ефективніше — не занурюватися у вузьке предметне коло, завдання чи вміння, а паралельно вивчати пов'язані поняття. Результати зростають, якщо людина спить між такими заняттями.

Вчені резюмували, що сон між заняттями набагато кращий, ніж після навчання. До того ж після сну фахівці рекомендують не просто повторити інформацію, а зайнятися самоперевіркою. Так можна прискорити процес запам'ятовування матеріалу, оскільки за допомогою самоперевірки виймаються дані з пам'яті. Крім того, якщо якийсь матеріал людина згадує насилу, то мозок це може зафіксувати, і наступного разу така інформація швидше спливе у пам'яті.

Раніше "Коментарі" писали, що у світі багато схожих понять. Іноді важко побачити та запам'ятати, чим вони відрізняються. Тому щоб прокачати своє сприйняття і відрізняти подібні об'єкти. У матеріалі можна побачити картинки, які доступно пояснять, у чому різниця між деякими речами.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини