Головна Новини Суспільство Наука та освіта Як буде виглядати перше місто на Марсі (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Як буде виглядати перше місто на Марсі (ВІДЕО)

Будівництво планують запустити вже у 2054-му році

30 березня 2021, 12:00 comments1234
Поділіться публікацією:

Життя на Червоній планеті вже не здається чимось фантастичним, особливо на тлі новин про те, що американський мільярдер Ілон Макс планує в найближчому майбутньому колонізувати Марс. У мережі навіть показали, як може виглядати там перше місто.

Як буде виглядати перше місто на Марсі (ВІДЕО)

Місто на Марсі / Фото: abiboo_studio

Архітектурна студія Abibo, куди входять фахівці з різних країн, розробила проект міста, який може бути побудований на Марсі. За інформацією Dazed, компанія планує завершити будівництво міста на Марсі у 2100 році, а саме будівництво стартує у 2054 році.

Місто буде називатися Ньюве (Nüwa) на честь старокитайської богині, а розташується воно на одній з гірських височин Червоної планети — Tempe Mensa. Локація була вибрана не випадково, адже саме вона допоможе захистити 250000 потенційних жителів від радіації та метеоритів, не позбавляючи людей сонячного світла.

Архітектурне бюро планує, що марсіанське місто буде складатися з так званих "макробудівель", розташованих усередині скелі та з'єднаних мережею ліфтів. Пересуватися по місту люди зможуть за допомогою системи поїздів і автобусів, а здійснювати прогулянки — в штучних паркових зонах під назвою "зелені куполи".

На вершині скелі, в зоні Mesa, планують розмістити установки для вироблення енергії, цехи по виробництву продуктів харчування і різних товарів. Спочатку всі ресурси будуть доставлені з Землі, але в майбутньому всі необхідні матеріали люди зможуть добувати на Марсі шляхом переробки вуглецю та інших корисних копалин.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що Марсохід Perseverance передав на Землю перші в історії відео з Марса.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Валентин

30 березня 2021, 12:03

Качественные и недорогие светодиодные люстры https://dlcmarket.com.ua/lustry/lustry-led/


Новини