Головна Новини Суспільство Наука та освіта Винахід століття: хто придумав локшину швидкого приготування
commentss НОВИНИ Всі новини

Винахід століття: хто придумав локшину швидкого приготування

Локшина швидкого приготування була визнана головним японським винаходом двадцятого століття

17 листопада 2020, 19:20 comments1056
Поділіться публікацією:

Придумав локшину швидкого приготування Момофуку Андо, який народився в 1910 році на окупованому Японією Тайвані. Його батьки померли, коли він був ще зовсім маленьким, тому його вихованням зайнялися дідусь і бабуся. А коли хлопцеві виповнилося 22, то він розпочав власну справу і переїхав в Осаку.

Винахід століття: хто придумав локшину швидкого приготування

Хто придумав локшину швидкого приготування. Фото: unsplash

У 1934 році він з відзнакою закінчив школу економіки Університету Ріцумейкан в Кіото і отримав японське громадянство. Справи у молодого підприємця йшли досить непогано, але після закінчення Другої світової настав спад. Андо збанкрутував через те, що його компанія не платила податки. Але через деякий час він не побоявся почати все з чистого аркуша, заснувавши компанію з виробництва харчової солі.

У ті часи в країні панував голод, тому що тільки закінчилася війна. І в цей, здавалося б, критичний момент, Андо побачив прекрасну можливість, щоб розширити свій бізнес. Він провів не один експеримент з локшиною, щоб в кінцевому результаті вийшла дешева, але смачна страва швидкого приготування. І він таки домігся свого: він зрозумів, що найефективніший спосіб — обсмажування в пальмовій олії з подальшою остаточною сушкою. У 1958 році компанія Nissin Food Products під назвою Chikin Ramen представила першу локшину швидкого приготування.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, дівчинка вісім років харчувалася лише чіпсами і хлібом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини