Головна Новини Суспільство Наука та освіта Він існує: вчені знайшли найкращий сигнал для будильника
commentss НОВИНИ Всі новини

Він існує: вчені знайшли найкращий сигнал для будильника

Результати проведеного експерименту здивували навіть фахівців

30 листопада 2020, 23:01
Поділіться публікацією:

Фахівці провели масштабне наукове дослідження, щоб з'ясувати, який саме звук будильника допомагає людині прокидатися швидше і відчувати себе краще.

Він існує: вчені знайшли найкращий сигнал для будильника

Вчені знайшли найкращий сигнал для будильника. Фото: unsplash

Вони запросили взяти участь 50 добровольців, яким було запропоновано пройти спеціальне опитування. У ньому учасники відповідали на питання про свій стан, сонливість, бадьорість та інші відчуття, які з'являються відразу після пробудження.

В ході експерименту з'ясувалося, що людині набагато легше прокидатися під мелодійні спокійні звуки, а не під пронизуючі і різкі сигнали. Крім того, гучність, тривалість і інші параметри сигналу практично ніяк не впливають на процес пробудження. Але ці характеристики мають істотне значення для самопочуття людини в перші кілька хвилин після пробудження.

Учасники, у яких на будильнику стояла спокійна мелодія, а не гучні і різкі звуки, набагато рідше відчували ранкову сонливість.

Такі результати дослідження вкрай здивували експертів, оскільки вони припускали, що класичні звуки будильника (які пропонує наш смартфон) повинні максимально швидко і якісно розбудити людину. Однак цей експеримент продемонстрував, що мелодійні і спокійні звуки набагато краще для цього підходять. Вчені пояснюють це тим, що такі мелодії не порушують нормальну роботу мозку в момент пробудження.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому виникає бажання поспати вдень.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини