Головна Новини Суспільство Наука та освіта Відеоігри можуть допомогти психічному здоров’ю
commentss НОВИНИ Всі новини

Відеоігри можуть допомогти психічному здоров’ю

Дослідники працювали над тим, щоб довести, що ігри не викликають агресію

16 листопада 2020, 23:55
Поділіться публікацією:

Цьогоріч через пандемію різко зросла кількість скачування та купівлі відеоігор та додатків. 

Відеоігри можуть допомогти психічному здоров’ю

Фото: Medium

Нове дослідження руйнує стереотип, що відеоігри викликають тільки агресію, але й допомогти психічному здорові. Дослідники Оксфордського університету стверджують, що час проведений за відеогрою може приносити користь. 

Дослідження проводили на базі фокус групи, учасники якої грали у "Plants vs Zombies: Battle for Neighborville" та "Animal Crossing: New Horizons". Виробники ігор "Electronic Arts" та "Nintendo of America" надали дані про те, скільки часу респонденти проводили за грою. У результаті науковці дійшли до висновку, що фактичний час, проведений за грою, є невеликим. Але в той час помітний суттєвий позитивний фактор добробуту людей.

Близько 2756 гравців-респондентів з Канади, США та Великобританії, які грали у вищезгадані ігри. Результати свідчать про те, що рівень задоволення, який отримують гравці від гри, може бути більш важливим фактором їхнього самопочуття, ніж час потрачений на неї. А тому припущення, що ігри викликають агресію або звикання не відповідає дійсності. Є й інші психологічні фактори, які впливають самопочуття людини. 

Виробники ігор давно зіткнулися з проблемою відсутності прозорості поведінки гравців. Також можна зробити висновки, що попередні дослідження базувалися  на думках батьків та політиків, без надійної доказової бази.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що в Україні з'явився чат-бот, який переводить суржик



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини