Головна Новини Суспільство Наука та освіта Від Антарктиди відколовся найбільший в світі айсберг: знімок
commentss НОВИНИ Всі новини

Від Антарктиди відколовся найбільший в світі айсберг: знімок

Гігантський льодовик виявили британські та американські вчені

26 травня 2021, 05:14 comments1210
Поділіться публікацією:

Від Антарктиди в західній частині шельфового льодовика Ронне відколовся гігантський айсберг. Загальна площа айсберга  перевищує розміри іспанського острова Майорка.

Від Антарктиди відколовся найбільший в світі айсберг: знімок

Антарктида (фото з відкритих джерел)

Як повідомляє Європейське космічне агентство, днями від Антарктиди відколовся найбільший в світі айсберг. Гігантський льодовик виявили британські та американські вчені, які аналізували знімки з апарату спостереження за Землею. Його площа становить приблизно 4320 квадратних кілометрів.

Айсберг отримав позначення А-76. Глиба має довжину 170 кілометрів і шириною 25 кілометрів. Зараз айсберг дрейфує в морі Уедделла. Підкреслюється, що за площею брила трохи більше, ніж іспанський острів Майорка.

Як повідомляли раніше, мешканець Швейцарії Майк Хорн, відомий сучасний дослідник і шукач пригод, під час своєї чергової  подорожі на Полюс, вирішив підкорити величезний айсберг. Відео пригоди він опублікував на своєму каналі в YouTube. З цією метою Хорн з товаришем висадилися на дрейфуючу крижану брилу, взявши з собою спеціальне обладнання. Їх метою стало підкорення верхівки крижаного острова. Але під час сходження сталося непередбачуване: айсберг під вагою мандрівників перекинувся, адже закони фізики ніхто не відміняв.

На щастя, обидва чоловіки під час падіння не постраждали. Зате відео підкорення айсберга, зняте Майком Хорном на камеру, облетіло мережу і стало "вірусним", набравши понад 3 млн переглядів. Користувачі зізнаються, що моментами він нагадує сцени з "Титаніка" з однією лише різницею — плакати в кінці не довелося.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Брат

26 травня 2021, 06:53

Конечно,питаються же в макдональдсе,и весят,наверное,как бронтозавр


Новини