Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчителі вдвічі частіше хворіють на коронавірус, аніж школярі – МОЗ
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчителі вдвічі частіше хворіють на коронавірус, аніж школярі – МОЗ

Глава МОЗ повідомив, скільки навчальних закладів зараз працюють дистанційно

4 листопада 2020, 11:38
Поділіться публікацією:

З початку поточного навчального року COVID-19 в Україні діагностовано у 5 215 школярів (0,9%) і 10 552 — вчителів. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов на брифінгу 4 листопада.

Вчителі вдвічі частіше хворіють на коронавірус, аніж школярі – МОЗ

За даними МОЗ, на сьогодні дистанційно працюють 912 закладів освіти.

Також міністр прокоментував скарги батьків, які стали озвучуватися в соцмережах напередодні. Йдеться про змушення адміністрацій шкіл підписувати інформаційну згоду, що заклад освіти не несе відповідальність за розповсюдження COVID-19. У МОЗ наголосили: подібний "документ" не передбачений жодним нормативно-правовим актом, ніхто не може змусити батьків його підписати.

Зазначається, що для шкіл установлені детальні рекомендації про проведення навчального процесу в умовах пандемії. Одна з таких – власник закладу освіти (наприклад, міська рада чи об’єднана територіальна громада) несе відповідальність за наявність у медичному пункті безконтактних термометрів, дезінфекторів, антисептиків для рук і засобів індивідуального захисту.

Тоді як відповідальність за дотримання протиепідемічних заходів у закладах освіти лежить саме на їх керівництві. Серед вимог до роботи школи такі, як регулярна термометрія, користування ЗІЗ, епідеміологічні правила безпеки, перерви у різні часові проміжки та розмітка в коридорах.

При цьому, Степанов зауважив, що школярі можуть знаходитись у класах без масок, а приходити, пересуватися та перебувати на перервах – у масках.

Додамо, що  відвідувати заклади дошкільної, загальної середньої, позашкільної та спеціалізованої мистецької освіти заборонено, якщо на самоізоляції через контакт із  пацієнтом, що захворів перебуває більш ніж половина учнів та персоналу.

Нагадаємо, у Зеленського уточнили, в якому випадку посилять карантин в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини