Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчені зробили заяву про безпечну кількість алкоголю
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені зробили заяву про безпечну кількість алкоголю

Дослідження демонструє шкідливий вплив спиртного на організм, навіть під час вживання його в помірній кількості

3 червня 2021, 08:24 comments1083
Поділіться публікацією:

Вчені з Імперського коледжу Лондона зробили заяву про те, що вживання спиртних напоїв відповідно до рекомендацій відомств з охорони здоров'я так само здатне викликати зміни, які можуть нашкодити організму. Це означає, що "безпечного" рівня, нижче якого алкоголь не має токсичної дії, немає. Про це пише видання OBOZREVATEL з посиланням на Daily Mail.

Вчені зробили заяву про безпечну кількість алкоголю

Вчені зробили заяву про безпечну кількість алкоголю - фото з відкритих джерел

В ході дослідження фахівці провели аналіз знімків МРТ десятка тисяч громадян середнього віку, які вживали різну кількість алкоголю. У підсумку вони зробили висновок, що зловживання алкогольними напоями у цих людей пов'язане зі зменшенням кількості сірої речовини в мозку, високим вмістом жиру в печінці й більшою масою в лівому шлуночку серця.

Вчені висловили припущення, що люди, які намагаються відповідально вживати менше ніж 14 одиниць протягом тижня, що дорівнює шести середнім келихам вина, також мають ризик нашкодити здоров'ю. За словами фахівців, дослідження демонструє шкідливий вплив спиртного на організм, навіть під час вживання його в помірних кількостях.

Автори дослідження заявили про необхідність переглянути існуючі рекомендації охорони здоров'я.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" повідомляли, що багато хто знає про заборону на вживання алкогольних напоїв паралельно з лікарськими засобами, що може серйозно нашкодити здоров'ю. Однак не всі обізнані, що така ж ситуація відбувається з деякими продуктами, якими категорично заборонено закушувати спиртні напої. Так,  під час застілля дієтологи рекомендують відмовитися від вживання в їжу солінь або інших страв, що містять оцет.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини