Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчені знайшли сліди, які можуть змінити світову історію
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені знайшли сліди, які можуть змінити світову історію

Дослідники виявили людські сліди, які перепишуть історію розповсюдження людини континентами.

8 жовтня 2023, 16:16 comments1702
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

В американському штаті Нью-Мексико вчені знайшли кілька десятків слідів людини, які можуть змінити всі теорії про заселення Америки. Нове дослідження показує, що люди прийшли на континент 23 тис. років тому, що на 8 тис. років раніше, ніж вважалося спочатку.

Вчені знайшли сліди, які можуть змінити світову історію

Вчені знайшли сліди, які можуть змінити світову історію. Фото з відкритих джерел

У 2009 році були знайдені сліди людини в центрі Північної Америки. Перші висновки про їх вік у 23 тис. років були оприлюдненні командою вчених під керівництвом Метью Р. Беннетта у 2021 році. Однак дослідження було піддане критиці щодо достовірності через зразки рослин, які не поглинають вуглець, що є основним компонентом для визначення віку.

Тепер вчені провели два додаткові дослідження щодо віку слідів. Одне з них було засноване на пилку хвойних дерев, який піддали радіовуглецевому аналізу. Інше методика полягала у визначенні, коли востаннє зерна кварцу піддавались сонячному опроміненню.

Обидва експерименти підтвердили попередній вік знахідки та визначили, що вік людських слідів становить близько 21-23 тис. років. Таким чином, це дає можливість говорити, що Америка була заселена набагато раніше. Сьогодні вважається, що люди потрапили на континент з території Азії близько 15 тис. років тому. Це був час льодовикового періоду, який призвів до зниження води в океанах на 125 м. Таким чином утворився сухопутний перехід у Беринговій протоці між Сибіром та Аляскою. 

Вчені й раніше знаходили можливі сліди діяльності людини в Америці до офіційного прибуття людини. Зокрема у Мексиці були знайдені кістки тварин і деревне вугілля разом із кам’яними знаряддями віком 31-33 тис. років. А у 2016 році в бразильській печері був знайдений камінь зі слідами людської діяльності віком 24-26 тис. років. Однак недоліком обох місць є те, що там не знайдено людських останків.

Вчені припускають, що більшість людей могла жити у прибережних районах багатих на їжу у той час, однак тепер більшість з них знаходиться під водою. Таким чином людські сліди знайдені у Нью-Мексико можуть переписати історію потрапляння людства в Америку.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що вчені відтворили обличчя фараона Тутанхамона.

Також "Коментарі" писали про науковців, які перевірили, чи справді позитивне мислення приводить до успіху.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини