Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчені знайшли докази існування COVID задовго до нинішньої пандемії: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені знайшли докази існування COVID задовго до нинішньої пандемії: подробиці

Вчені провели аналіз ДНК декількох тисяч людей з понад двох десятків різних популяцій

26 червня 2021, 15:01
Поділіться публікацією:

В результаті нового спільного дослідження вчених з різних частин світу, з'ясувалося, що епідемія коронавірусного захворювання могла статися близько 20 тис. років тому у Східній Азії. Підтвердженням тому є зміни, які вона залишила в генах місцевих жителів. Про це пише видання OBOZREVATEL, посилаючись на The New York Times.

Вчені знайшли докази існування COVID задовго до нинішньої пандемії: подробиці

Коронавірус - фото з відкритих джерел

Відзначається, що біолог-еволюціоніст Девід Енард з Університету Арізони висловив думку про те, що подібні хвилі захворювань могли передаватися поколіннями. Згідно з попередніми результатами дослідження, згадана епідемія коронавірусного захворювання могла тривати в Азії, як мінімум кілька років.

Вчені провели аналіз ДНК декількох тисяч людей з понад двох десятків різних популяцій. Дослідники шукали гени, які могли б протистояти COVID і виявили понад 40 таких у жителів Східної Азії. Цікаво, що епідемія не торкнулася інших регіонів, крім згаданого, не поширившись на інші території.

При цьому вчені підкреслили, що проведене дослідження "має змусити хвилюватися", оскільки його результати говорять про те, що нинішня коронавірусна пандемія може мати наслідки куди гірше, якщо не призупини її за допомогою масової вакцинації.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" писало, що сьогодні у світі вчені зафіксували багато різних штамів коронавірусного захворювання. Адже фахівці стверджують, що мутація це звичайне явище для вірусів. Отже, в Міністерстві охорони здоров'я України оприлюднили перелік штамів коронавірусу, які небезпечні для українців. Перелік читайте у матеріалі. 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини