Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчені змогли виростити міні-мозок з очима, які реагують на світло: як він виглядає (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені змогли виростити міні-мозок з очима, які реагують на світло: як він виглядає (ФОТО)

Очі сформувалися самі по собі через два місяці

19 серпня 2021, 18:43
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Німецькі вчені змогли створити міні-мозок з очима. Про це повідомляє видання Кореспондент.

Вчені змогли виростити міні-мозок з очима, які реагують на світло: як він виглядає (ФОТО)

Вчені створили органоид мозку. Фото: nplus1.ru.

Нове дослідження може допомогти вченим у вивченні взаємодії між мозком і очима під час розвитку ембріона. Як стало відомо, ембріонологі з Університетської клініки Дюссельдорфа створили в лабораторії органоид мозку, який володіє зачатками очей реагують на світло.

Повідомляється, що очі почали розвиватися самі по собі через місяць. А вже через два місяці прийняли остаточну форму. В очних міхурах були виявлені клітини епітелію рогівки та пігментний епітелій сітківки. Вони генерували нервовий імпульс і реагували на світло.

Для довідки: органели мозку не є справжнім мозком. Це невеликі тривимірні структури вирощені зі стовбурових клітин, взятих у дорослих людей, які можуть виростати в різні типи тканин. В цьому випадку стовбурові клітини перетворилися в згустки мозкової тканини.

Вчені змогли виростити міні-мозок з очима, які реагують на світло: як він виглядає (ФОТО) - фото 2

Фото: ScienceAlert.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що вчені вперше виявили великий "розрив" в нашій галактиці. Фахівці описують дану структуру, як "осколок, що стирчить з дерев'яної дошки". Він має протяжність в три тисячі світлових років і складається з молодих зірок і туманностей. Відзначається, що такі розриви були виявлені раніше в інших галактиках і з того часу вчені вдаватися в питання, чи є в нашому Чумацькому Шляху подібні структури. Детально про це читайте в нашому матеріалі.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що Вчені NASA показали місце, де народжуються масивні зірки. Вони розповіли, що даний знімок був отриманий завдяки обладнанню встановленому на космічної обсерваторії NASA / ESA Hubble. Дане місце знаходиться в сузір'ї Близнюків на відстані 45 світлових років від нашого світила. Детальніше про це читайте в нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини