Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчені з'ясували, як на Землі з'явився кисень
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені з'ясували, як на Землі з'явився кисень

Фахівці досліджували і проаналізували стародавні породи землі

27 жовтня 2020, 20:42 comments1271
Поділіться публікацією:

Відомо, що протягом майже чотирьох з половиною мільярдів років наша планета залишалася повністю безплідною. І тільки коли на ній з'явилася киснева ковдра, тоді і змогло зародитися багатоклітинне життя, передає видання ukurier.gov.

Вчені з'ясували, як на Землі з'явився кисень

Як на Землі з'явився кисень. Фото: unsplash

Експерти з університету Чикаго вже довгий період часу намагаються з'ясувати, звідки ж на Землі з'явився кисень. І щоб зробити перші висновки та дізнатися необхідну інформацію, вони детально вивчили стародавні породи землі у віці від 2,6 до 2,3 мільярда років в Австралії і Південній Африці.

А дослідження, які були проведені ще раніше, дозволили дізнатися, що на планеті кисень з'явився близько 2,5 мільярдів років тому. Але цю цифру фахівці не вважають точною, оскільки і зараз виникають незначні кисневі сплески.

Вчені розповідають, що велика кількість заліза, яке можна було знайти в древніх водах, було певною перешкодою для створення кисню на планеті. Але, як незабаром стало відомо, це зовсім не так.

На даний момент їм вдалося встановити той факт, що коли залізо входить в контакт з сірою вулкана, то разом вони починають створювати пірит — мінерал, який дуже схожий на золото. І в процесі такої взаємодії з'являється кисень, підкреслюють фахівці.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, скільки кисню необхідно для мозку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини