Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчені з'ясували, як довго коронавірус може жити на грошах і телефонах
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені з'ясували, як довго коронавірус може жити на грошах і телефонах

На грошах і гаджетах коронавірус живе майже у два рази довше, ніж вірус грипу

12 жовтня 2020, 14:41 comments1135
Поділіться публікацією:

Коронавірус, що провокує Covid-19, може жити на телефоні та грошах майже місяць. При цьому ці предмети будуть заразними і можуть переносити інфекцію. До такого висновку прийшли дослідники Австралійського національного наукового агентства (CSIRO), пише BBC.

Вчені з'ясували, як довго коронавірус може жити на грошах і телефонах

Боротьба з коронавірусом. Фото: ferra.ru

Вчені під час свого експерименту створили для вірусу максимально сприятливі умови. Температура була кімнатною — близько +20. При цьому проводили дослідження в повній темряві, оскільки ультрафіолетове випромінювання зменшує життєздатність коронавірусу.

Виявилося, що в таких умовах коронавірус може прожити цілих 28 днів. Протягом цього часу він потенційно може інфікувати людину, яка буде користуватися зараженими грошима або гаджетами. До слова, вірус грипу в аналогічних умовах живе не довше 17 днів.

"З'ясувавши, на скільки вірус життєздатний на різних поверхнях, ми зможемо краще боротися з його розповсюдженням", — упевнений доктор Ларрі Маршалл, виконавчий директор CSIRO.

Результати дослідження Австралійського національного наукового агентства вже розкритикував професор Рон Екклз, колишній директор Центру з вивчення застуди Кардіффського університету.

"Зазвичай віруси потрапляють на поверхні з крапельками слизу при чханні або кашлі. У цьому дослідженні не було свіжого слизу. У той же час цей слиз служить для вірусів ворожим середовищем. В ньому багато білих клітин, які виробляють спеціальні ферменти, що руйнують віруси. До того ж в ньому можуть бути антитіла. Я вважаю, що вірус, який міститься в слизу, що потрапляє на поверхні, може прожити максимум кілька годин, але ніяк не днів", — прокоментував результати дослідження австралійців професор.

Відзначимо, що в науковому світі досі немає єдиної точки зору про те, на скільки висока ймовірність заразитися коронавірусом через будь-яку поверхню. Разом з тим, Всесвітня організація охорони здоров'я радить використовувати одноразові рукавички та користуватися санітайзерами для мінімізації ризику інфікування.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, які регіони України коронавірус вражає найсильніше.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини