Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчені з'ясували, як COVID-19 впливає на серцеві м'язи
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені з'ясували, як COVID-19 впливає на серцеві м'язи

Вірус інфікує клітини серцевого м'яза

30 жовтня 2020, 20:19
Поділіться публікацією:

Коронавірус впливає на роботу серцевого м'яза. Про це пише Урядовий кур'єр.

Вчені з'ясували, як COVID-19 впливає на серцеві м'язи

На початку весни китайські медики провели діагностику 416 пацієнтів з підтвердженим інфікуванням COVID-19. У кожного п'ятого з обстежених були виявлені проблеми з роботою серцевого м'яза. Також експертам була надана інформація, що під час проведення реанімаційних заходів в ПІТ одній з Уханьських лікарень в 44% пацієнтів діагностували аритмію.

Причиною проблем з роботою серця є цитокіновий шторм — потенційно небезпечна реакція організму, яка руйнує тканини у вогнищі запалення. Саме через нього виникає міокардит — запальна поразка міокарда, і аритмія — патологічний стан, що приводить до порушення частоти, ритмічності і послідовності збудження і скорочення серцевого м'яза.

За висновками науковців з Німеччини та Італії, навіть через два з половиною місяці після зникнення з організму вірусу у 78% пацієнтів були виявлені порушення в роботі серця. Більш як половина тих, хто переніс захворювання — а це близько 60% — були ознаки міокардіального запалення. Було встановлено, що вірус інфікує клітини серцевого м'яза — це показали результати розтинів більш ніж у 60% померлих від COVID-19 в Німеччині.

Вчені з Інституту Гладстона в Сан-Франциско, США, на початку осені робили дослідження серцевої тканини, яка уражена вірусом SARS-CoV-2. Тоді з'ясувалося, що фрагменти волокон серцевого м'яза були як розрізані, а в ядрах їх клітин на місці ДНК містилися чорні діри. Дослідники зробили висновок, що рубці на серцевому м'язі можуть залишитися у тих, хто переніс COVID-19, назавжди. Причому серйозність ускладнень в цьому випадку безпосередньо залежить від того, в якому стані була людина під час хвороби.

Раніше "Коментарі" писали про те, що Європою шириться новий вид коронавірусу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини